avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Carte de munca pe 2 ore
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Carte de munca pe 2 ore

Buna ziua,

angajatorul nu poate face carte de munca decat pe doua ora. Eu vreau sa stiu daca beneficiez de asigurare medicala in cazul in care contractul de munca este doar pe 2 ore. Ma gandesc ca nu beneficiez ca un salariat care lucreaza 8 ore ci mult mai putin.

Ma puteti ajuta va rog cu niste lamuriri prinvind acest aspect?
Cel mai recent răspuns: AniOevet , utilizator 18:34, 8 Septembrie 2015
In calitate de salariat sunteti asigurat la pensie, sanatate si somaj indiferent ca aveti program normal sau program redus de lucru.
Carnetele de munca nu se mai folosesc de la 01.01.2011.

Potrivit art.106 alin.1 C.mun., salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
Va multumesc mult pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate, program part time flay flay Buna ziua, Doresc sa stiu daca in cazul in care in prezent sunt angajata cu 6 ore si imi voi dori un copil, ma afecteaza acest aspect?....la vechime sau la ... (vezi toată discuția)
Cim de 4 ore pe zi dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua , fiul lucreaza cate 13-14 ore pe zi si cu toate astea a fost pus sa semneze un CIM cu 4v ore pe zi si cu un venit de 525 lei . Intrebare - un ... (vezi toată discuția)
Drepturi legale salariale mihai-liviu mihai-liviu DACA SUNT ANGAJAT CU NORMA DE 2 ORE BENEFICIEZ DE ASIGURARE MEDICALA? CE ALTE DREPTURI MAI AM? MULTUMESC. (vezi toată discuția)