avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CIM DE 4 ore pe zi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CIM DE 4 ore pe zi

buna ziua , fiul lucreaza cate 13-14 ore pe zi si cu toate astea a fost pus sa semneze un CIM cu 4v ore pe zi si cu un venit de 525 lei . Intrebare - un salariat cu un asa contract are asigurata plata pt sanatate , somaj sau pensie ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 13 Septembrie 2015
Art.106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
....

Prin urmare, persoana incadrata cu contract de munca cu timp partial este asigurata in sistemul de pensii publice, in sistemul de sanatate si la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca asociat unic oviiul oviiul buna ziua, sunt asociat unic si administrator la o societate cu raspundere limitata , domeniul de activitate comert, pot sa ma angajez cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Drepturi legale salariale mihai-liviu mihai-liviu DACA SUNT ANGAJAT CU NORMA DE 2 ORE BENEFICIEZ DE ASIGURARE MEDICALA? CE ALTE DREPTURI MAI AM? MULTUMESC. (vezi toată discuția)
Carte de munca pe 2 ore AniOevet AniOevet Buna ziua, angajatorul nu poate face carte de munca decat pe doua ora. Eu vreau sa stiu daca beneficiez de asigurare medicala in cazul in care contractul ... (vezi toată discuția)