avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reconstituire vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reconstituire vechime in munca

Buna dimineata.
Am un prieten care a emigrat, legal, in anii '80. Acum, in ajun de pensionare, intentioneaza sa se intoarca. Vrand sa inceapa sa-si intocmeasca dosarul de pensie din Romania, a incercat sa-si gaseasca livretul militar si carnetul de munca. Mentionez ca niciunul din aceste documente nu i-a fost dat la plecare.
Cu livretul nu sunt probleme, Comisariatul ii va elibera o adeverinta. Cu carnetul de munca, insa, este complicat. Intreprinderile unde a lucrat nu mai sunt, la Arhivele Statului ni s-a spus ca nu detin carnete de munca. Daca nu vom gasi carnetul, vom incerca sa gasim statele de plata, pt. reconstituire. Dar, daca nici pe acestea nu le gasim? Ar fi posibila reconstituire prin instanta, cu martori? Chiar daca asta inseamna salariul minim... Cum s-ar proceda in acest caz? Multumesc pentru orice sugestie.
A. Lungu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:32, 8 Septembrie 2015
Potrivit art.279 alin.2 teza I C.mun., dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca.
Multumesc. Pt. probarea activitatii intr-o unitate, de cati martori ar avea nevoie? Incaz ca nu se mai gasesc statele de plata...
Ced ca doi martori sunt suficienti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire vechime in munca florin112112 florin112112 Buna seara! va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu reconstituirea vechimii in munca daca arhiva unitatii unde am lucrat a fost distrusa si nu am nici ... (vezi toată discuția)
Pensionare cu cartea de munca pierduta IoanDragomir IoanDragomir Am Cartea de munca pierduta , fara copie ! Firma la care am lucrat pana in 1994 , a fost desfiintata si si-a pierdut arhiva . Am fost si la Arhive si am ... (vezi toată discuția)
Discutii juridice odica odica Cum se poate recupera o vechime in munca din perioada din inainte de 89avand in vedere ca persoana a pierdut cartea de munca multumesc astept raspuns (vezi toată discuția)