avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se calculeaza vechimea pentru spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se calculeaza vechimea pentru spor vechime

Buna ziua,
Un minor a lucrat 2 ani cu contract de munca si program de lucru de 4 ore pe zi.
Pentru acordarea sporului de vechime acea perioada este considerata ca vechime in munca de 2 ani sau 1 an?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:17, 8 Septembrie 2015
1. - Vechimea in munca este de 2 ani.
- Numai drepturile salariale sunt stabilite proportional cu timpul efectiv lucrat.

2. Din Codul muncii:

Art. 106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca daniela-claudia daniela-claudia va rog sa-mi spuneti cum sa calculez vechimea unui salariat care a lucrat, timp de 3 ani 7 luni 20 zile , 2 ore/zi. (vezi toată discuția)
Vechime in munca contract partial addaad addaad Cum se calculeaza vechimea in munca la contractele cu timp partial? Potrivit prevederilor art. 16 alin. (4) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, ... (vezi toată discuția)
Spor vechime in munca dannuca dannuca Buna ziua! La multi ani! Va rog sa imi imi spuneti daca perioada de 2 luni in care am lucrat cu jumatate de norma (an 2007) se considera, pentru calculul ... (vezi toată discuția)