avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Emitere factura catre persoana fizica din ue
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Emitere factura catre persoana fizica din ue

Cu riscul de a ma repeat cu aceasta intrebare, as dori sa stiu daca pentru a factura o persoana fizica din ue, eu fiind PFA neplatitor de TVA, este necesara inscrierea in ROI. Mentionez ca nu intentionez sa efectuez tranzactii cu personae juridice din uniune, ci doar sa accept comenzi de la clienti persoane fizice din Europa pe magazinul meu online. Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:46, 13 Octombrie 2015
Tranzactiile intre neplatitori de tva nu intra in "'directiva tva". Deci FARA TVA... Totusi trebuie sa urmariti plafonul de scutire tva in tara de expeditie( ex: in Romania, pt vanzari online de la o PJ din UE catre PF romane, plafonul este de 35000 E ; peste acest plafon, PJ din UE trebuie sa se inregistreze in scopuri de tva in Romania)
Detalii dsp plafon, aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
Vlajoaga Robert Mihai PFA, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare online Andreea_321 Andreea_321 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : - o societate din RO platitoare de TVA va efectua vanzari online prin magazin online catre ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in scopuri de tva pentru vanzari online? jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua, Societatea noastra are ca obiect de activitate comertul, cu amanuntul, si vinde produse prin case de comenzi/internet. Am fost informati de catre ... (vezi toată discuția)
P.f.a. platitor de tva sau nu (pt magazin online)? andrei1003 andrei1003 Buna ziua, Sunt inregistrat ca P.F.A. in domeniul comert online,am cateva intrebari la care as dori daca puteti sa-mi raspundeti cat de simplu: 1.Cum ... (vezi toată discuția)