avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cont beneficiar, contract prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cont beneficiar, contract prestari servicii

Buna ziua,

Un SRL incheie un contract de prestari servicii pentru o activitate ocazionala cu o persoana fizica simpla (nu pfa sau alte forme ocazionale). Prestatorul vrea ca plata sa se faca in contul fiicei ei. As putea sa specific asta pe contract insa, exista vre-un impediment in aceasta privinta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: emillius , utilizator 11:09, 9 Septembrie 2015
Plata trebuie facuta in contul prestatorului, deci in contul firmei dvs. Factura pe care ati emis-o pentru serviciile trebuie sa se stinga cu o plata corespunzatoare in contul prestatorului.
Cred ca nu am fost exact.
Eu ca SRL trebuie sa ii fac plata, el fiind prestatorul. Fiind o activitate ocazionala si neavand nevoie de autorizare (nu este pfa sau orice alta entitate economica) nu imi va emite factura.
Eu ca beneficiar vreau sa am un contract cu acest prestator pentru a-mi justifica o plata.
Deci, daca prestatorul accepta in contract o astfel de clauza, pot face plata in contul fiicei lui?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
emillius, utilizator
Plata o justificati cu factura.Factura va fi emisa de prestator, iar banii acestuia trebuie platiti.
In contract nu puteti prevedea clauza de care ati pomenit.
Dar prestatorul nu poate emite factura, nefiind entitate economica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari (roi)? codrutage codrutage am un PFA neplatitor de PFA si prestez servicii pentru o institutie intracomunitara, deasemenea neplatitoare de TVA. In acest caz, PFA-ul meu trebuie ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pfa bogdanblue bogdanblue Buna ziua. Sunt intro mare dilema. As dori sa imi deschid un cont de PFA in euro la ING. Rezumat: Am un cont de PFA si vreau sa primesc bani in EURO de ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri ocazionale sadrian sadrian Buna ziua. Daca ocazional, sa zicem o data sau de doua ori pe an, prestez servicii ca persoana fizica (nu PFA, SRL etc), de ex: intocmire/redactare ... (vezi toată discuția)