Fiind persoana juridica, as vrea sa inchei un contract prestari servicii cu o persoana fizica, cu titlu gratuit, mai exact ofer posibilitatea de a finaliza un curs BENEFICIARULUI, gratis, fara bani, cu conditia ca acesta sa se angajeze la mine dupa finalizarea cursului. Întrebarea mea este, daca in contract, la MODALITATEA DE PLATA , trebuie sa scriu ca este cu titlu gratuit si la OBLIGATIILE PARTILOR ca Beneficiarul serviciilor se obliga sa se angajeze in cadrul societatii mele? sau ar trebui incheiat un antecontract? Multumesc!
sau e nevoie doar de Promisiunea unilaterală a persoanei fizice?
Buna ziua!
Inteleg ca dumneavoastra, persoana juridica, veti sustine cursul, corect?
Inteleg ca sunteti autorizat in acest sens si ca, in mod normal, percepeti o taxa pentru acest curs. Corect din nou?
Recomandarea mea este sa mentionati in contract ca, daca, in termen de [x] zile de la finalizarea cursului (sau pana la o anumita data), persoana fizica se angajeaza la firma dumneavoastra, cursul este gratuit. Daca persoana fizica nu se angajeaza, va datora suma [x], contravaloarea cursului.
Nu toate contractele presupun precizarea unei sume - de exemplu, contractul de comodat. Si nu e singurul exemplu.
Si in cazul dumneavoastra, chiar daca respectivul cursant nu plateste, nu inseamna ca nu ofera ceva: el se obliga ca, in schimbul acestei gratuitati, sa semneze un contract de munca cu firma dumneavoastra.