Buna seara prieteni, va solicit un sfat pentru a putea incheia un contract de arenda pentru o suprafata de teren. In urma cu zece ani in localitatea mea de domiciliu a venit un cetatean strain, care cu ajutorul celor de la primarie au luat in arenda marea majoritate a terenului agricol din extravilan. Fiind singurul in zona am acceptat conditiile puse de acesta, care la vremea respectiva nu erau prea avantajoase pentru noi proprietarii. Intre timp statul a introdus subventii pe terenul agricol pe care le ia respectivul cetatean. Este adevarat ca in ultimii 2 ani a marit putin cota de produse pe care le ofera, de la 500 kg griu/ha la 700 kg. Totusi pare putin fata de ceea ce primeste de la stat ca si subventie.
Anul acesta urmeaza sa reinoiesc contractul de arenda ptr ca expira. Am incercat sa solicit o cota mai mare de produse dar unul din angajati a raspuns ca nu se poate.
Solicit un sfat de la d-tra pentru a nu fi pus din nou in postura de a incheia un contract pe 10 ani cu niste conditii si clauze impuse de respectivul.
Mai e o problema; bucata mea de teren este acum inconjurata de terenurile date in arenda de vecinii mei si nu mai sunt drumuri pentru ca le-au arat.
Va multumesc
incercati sa gasiti alt arendas. E mai greu dar nu imposibil..
Daca nu gasiti, negociati direct cu patronul firmei nu cu vreun angajat. Sunt mai multe amanunte dar nu le pot posta public (imi puteti scrie in privat). eu am obtinut 1200 dupa negocieri grele.
cu stima, cassy