avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitatea in Insitutiile publice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitatea in Insitutiile publice

Am fost desemnat ca sa fac listele de inventariere cu mijloace fixe si obiecte de inventar. Daca imi poate spune cum trebuie sa procedez legal pentru a intocmi aceste liste sau mai bine zis care sunt pasi pentru inventarierea patrimoniului unei institutii publice.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:37, 14 Iulie 2009
Pe cine ati deranjat ? :D Glumeam....de obicei inventarierea nu o face o singura persoana , ci o comisie de inventariere ,tocmai datorita volumului fosrte mare de munca.
Aveti de parcurs urmatorii pasi:
1- Solicitati listele vechi de inventar de la contabilitate
2-Cereti de asemenea sa va bifeze pe acele liste care dintre pozitii au fost casate din diferite motive(depreciere, amortizare, distrugere,etc)
3-Solicitati tot de la contabilitate listele cu achizitiile de mijloace fixe
Restul e o chestiune de matematica pur elementara care se reduce la adunari si scaderi.=D>
>PS- Atentie...la final va trebui sa efectuati inspectia si identificarea bunurilor de inventar...aici este faza distractiva ...s-ar putea sa aveti surprize in sensul ca unele dintre bunuri nu le veti gasi!:D
SUCCES!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventariere mijloce fixe iuli-ana iuli-ana cum se completeaza lista de inventar pentru mijloacele fixe unde se trece valarea din 2133 de exemplu si unde se trece amortizarea ? (vezi toată discuția)
Pfa, inventariere licenta program informatic gorangersgogo gorangersgogo Buna ziua! Ca PFA, am cateva intrebari practice despre inventarierea unei licente de folosire a unui program informatic. Conform celor citite, inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Registrul inventar ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, As dori sa ma lamureasca cineva daca si conturile de amortizari se trec in registru inventar si daca da pe ce baza se face inventarierea lor? ... (vezi toată discuția)