avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris la locul de munca

Pot primi un advertisment scris pe motiv ca vorbesc cu alti colegi alte subiecte decat cele de serviciu, ca vorbesc prea tare ? In regulamentul de ordine interna nu este precizat ca este interzis sa vorbim intre noi, nici nu cred ca ar fi legala. Situatia ma deranjeaza pt. ca in aceeasi incapere sunt mai multe colective ( se face munca de proiectare ), sunt persoane care chiar nu au incarcare si care vorbesc in gura mare chiar orice subiect si carora nu li se impune sa nu vorbeasca, in schimb eu sunt urmarit in permanenta ce fac, desi am incarcare mai mult decat ar trebui ( avem fiecare fise cu ce lucram, cu termene, etc.. ) Acum cateva luni mi-au dat un avertisment verbal, in codul muncii nu am vazut sa existe asa ceva. Pe motiv ca vorbesc am fost intrerupt si din teleconferita pe care o aveam cu responsabilul de proiect pt. a lamurii probleme tehnice legate de proiect, (proiectele sunt din afara tarii noastre ), seful de colectiv care m-a intrerupt neavand habar ca eu eram in teleconferinta si in timp ce, ceilalti colegi erau intr-o mare veselie. Sa-i acuz de hartuire psihica, eu asa simt, cui sa ma adresez si ce sa fac ?
Cel mai recent răspuns: mariamunteanu , utilizator 12:58, 14 Septembrie 2015
@ mariamunteanu
Poate va ajuta acest articol (este mai vechi):
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2015
rzvman, utilizator
Cautati-va un alt loc de munca. Din momentul in care se comporta asa e clar ca nu va mai vor in preajma. Dvs de ce sa-i mai vreti? Teoretic hartuirea ar trebui pedepsita; practic, eu nu cunosc in Romania vreun caz de om obisnuit care sa fi castigat un proces de acest gen. De obicei firmele care-si permit asa ceva au "spatele" asigurat, aceasta insemnand ca au cunoscuti si la Tribunal/Judecatorii. Va spun asta din perspectiva unui om care a trecut printr-o situatie asemanatoare.
Multumesc frumos pt. raspunsuri. Nu stiu daca vor sa scape de mine, am numai aprecieri din partea firmei corespondente din Franta, cred ca este o razbunare a celui care este responsabilul meu tehnic, dar care nu are studii superioare, de aceea il ignor, nici nu stie ce lucrari am, si probabil sufera de un sindrom de inferioritete, iar dra care este manager resurse umane ii canta in struna ca sa isi dea importanta, dar nu prea o ajuta mintea, daca vedeti regulamentul de ordine interioara va apuca rasul. Dnul expat responsabilul meu a recunoscut ca nu sunt singurul care vorbesc, dar ceilalti nu sunt la el in colectiv ( dar toti suntem in aceeasi incapere ) si nu are ce le face. Au mai fost procese in firma si firma a pierdut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare la locul de munca adinaba adinaba Buna dimineata, As dori sa detaliez o problema pe care o intampin la locul de munca. In luna martie sefa mea a decis sa aplice o sanctiune persoanelor care ... (vezi toată discuția)
Incalcari ale contractului individual de munca si discriminare la locul de munca vasyviasu vasyviasu Sunt angajat la o firma cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata care are obiect de activitate \\\\"constructii si demolari de constructii ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac... - calomnii din partea fostului angajator augustin39 augustin39 ce as putea face in cazul in care fostul angajator...ma hartuieste spune la diferite persoane ca am sida?mentionez ca eu l am dat in judecata si acum ma vb de ... (vezi toată discuția)