Buna ziua! Am divortat de fosta sotie din culpa comuna. Divortul s-a pronuntat definitiv in luna august a acestui an. Avem custodie comuna asupra copilului (2,5 ani) iar domiciliul minorului este la mama sa. Fosta sotie s-a mutat din Tulcea in Constanta unde si-a inchiriat un apartament. Doreste sa ia si copilul cu ea. Eu sunt plecat in Anglia sa muncesc. Copilul este crescut de bunici. Mama vine la Tulcea sa il vada o data la 2 saptamani. Nu sunt de acord sa mute domiciliul copilului din Tulcea, acolo unde are bunicii, rudele si prietenii. Ce solutii as avea sa impiedic mutarea copilului?
Ati putea sa va mutati la Tulcea si sa cereti stabilirea domiciliului copilului la dvs.
Totusi n-ati avea sanse foarte mari pentru ca relatia cu mama are caracter de continuitate in timp ce dvs n-ati fost implicat direct/fizic in viata copilului in ultimul timp.
Nu aveți cum sa va împotriviti, cel puțin nu cat sunteți în Anglia.
Locuinta copilului e la mama, unde e mama trebuie sa fie și copilul. Dacă se muta, aceasta mutare nu trebuie sa va împiedice pe dvs în executarea autorității parintesti și nu va împiedică.
De cate ori apar neînțelegeri intre părinți, e dreptul dvs sa va adresați instantei, însă ce veți cere, ca locuinta copilului sa fie la bunici? Nu e în interesul copilului.
La 2.5 își face alți prieteni. Bunicii ii poate vedea regulat
Custodie comuna
Lauralina
Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)