avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Relocare minor fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Relocare minor fara acordul tatalui

Buna ziua! Am divortat de fosta sotie din culpa comuna. Divortul s-a pronuntat definitiv in luna august a acestui an. Avem custodie comuna asupra copilului (2,5 ani) iar domiciliul minorului este la mama sa. Fosta sotie s-a mutat din Tulcea in Constanta unde si-a inchiriat un apartament. Doreste sa ia si copilul cu ea. Eu sunt plecat in Anglia sa muncesc. Copilul este crescut de bunici. Mama vine la Tulcea sa il vada o data la 2 saptamani. Nu sunt de acord sa mute domiciliul copilului din Tulcea, acolo unde are bunicii, rudele si prietenii. Ce solutii as avea sa impiedic mutarea copilului?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:40, 9 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Ati putea sa va mutati la Tulcea si sa cereti stabilirea domiciliului copilului la dvs.
Totusi n-ati avea sanse foarte mari pentru ca relatia cu mama are caracter de continuitate in timp ce dvs n-ati fost implicat direct/fizic in viata copilului in ultimul timp.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2015
mirebire, utilizator
Nu aveți cum sa va împotriviti, cel puțin nu cat sunteți în Anglia.
Locuinta copilului e la mama, unde e mama trebuie sa fie și copilul. Dacă se muta, aceasta mutare nu trebuie sa va împiedice pe dvs în executarea autorității parintesti și nu va împiedică.
De cate ori apar neînțelegeri intre părinți, e dreptul dvs sa va adresați instantei, însă ce veți cere, ca locuinta copilului sa fie la bunici? Nu e în interesul copilului.
La 2.5 își face alți prieteni. Bunicii ii poate vedea regulat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizita dupa divor? ela_ela25 ela_ela25 Dupa divort ma pot muta in orice oras din tara?V.a trebui sa aduc copilul ca sa se respecte programul de vizita?? (vezi toată discuția)
Ce pot face spre a-mi fi incredintat copilul aladin1068 aladin1068 Buna seara, Vreau sa-i fie bine copilului meu! Faptele: In 2009 am divortat, din culpa comuna. Am hotarat impreuna ca este cel mai bine pentru copil sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor cand autoritatea parinteasca se exercita in comun Cornel_Dima Cornel_Dima Buna ziua, Incep istorioara mea si sper sa abia cineva rabdarea sa citeasca si puterea sa inteleaga si bineinteles, sa ma ajute. Am doua fetite minore, cea ... (vezi toată discuția)