cassy a scris:
...eronat partial....
Da, puteti monta o camera video in balconul dvs in interiorul apartamentului dvs, nu pe fatada balconului deoarece pt aceea va trebuie o groaza de acte ...
nu cunosc cum era legislatia in momentul cand ati scris dar acum, in 2018 nu mai este asa!
prin aprilie-mai 2018 m-a abortat unu din vecinii din blocul vecin ca sa nu mai parchez pe trotuarul de la intrararea in scara lui , pe nici o parte a strazii (desi blocul meu este tot acolo dar are intrarea la primul viraj la dreapta si toti care nu au loc cu plata de la primarie parcheaza si e si loc suficient pt pietoni) si sa parchez la intrarea de la scara mea... unde sunt numai locuri cu plata de la primarie iar celalt trotuar este imprejmuit cu stalpisori fiind foarte mic si o scoala clasele 1-12. sa nu intelegeti ca nu as parca la intrare in scara mea... dar dupa 6 ani de cereri la primaria sector 5 inca nu am primit loc. apoi dupa vreo 2-3 saptamani parcand tot in zona aia ca in alta parte nu am unde mi-am gasit masina zgariata pe absolut toate portierele inclusiv capota unde a dat cu cuiu pana la tabla apoi cuiu bagat in anvelopa din dreapta spate. sa fac sesizare la politie nu rezolvam nimic nefiind martori iar singura camera din zona este in scara vecinului care bate pe intrare si (am impresia eu) ca si pe masina vecinului (ca mereu si-o lasa doar in intrarea blocului si se cearta rau cu cei care indraznesc sa "ii ia locul". lucru confirmat chiar si de un alt vecin tot in scara cu asta ca ar mai fi zgariat si alte masini.
iar in situatia prezentata m-am gandit la fel cum scriati dv pe aici sa montez o camera video pe balcon/in balcon la et 7 (ca balconu meu e fix in dreptu intrarii in scara astuia) si sa o redirectionez sa filmeze unde prind loc de parcare cand vin de la servici. dar mi-a spus un prieten ca nu este legal sa filmez pe spatiu public ... si avea dreptate dar avand in vedere ca trebuie sa imi protejez si eu cumva bunurile am zis sa intreb oamenii care se ocupa cu asa ceva... si am trimis un mail la politie ca apoi sa ma trezesc cu invitatie la sectia de care apartin sa imi explice un politist ca ceea ce intentionam eu nu este legal si mi-a citit dintr-un articol din codul penal in care scria exact ce zicea el (din pacate nu mai stiu nr articolului).
mai exact camerele de supraveghere trebuie montate DOAR de firme autorizate de politie pt asa ceva apoi dupa montaj trebuie sa chemi tu politia sa isi dea acordu ca e totu ok DAAAR camera trebuie a fie varifocala , sa nu prinda altceva decat spatiul de parcare platit la primarie si sa nu fie modificata pozitia sau zoomu fara aprobare de la politie. deci in cazul meu ca nu am loc de parcare stabil, oricine vrea poate sa faca ce vrea la masina daca nu gasesc pe cineva sa vrea sa se incurce sa fie martor. altfel nu am voie (legal) sa filmez pe spatiu public decat daca surprind exact momentu cand imi vandalizeaza cineva masina iar pt asta mi-am montat alarma care ma anunta doar daca dai cu pumnu in masina sare sau daca trece vreo masina cu toba sparta pe langa iar acum cateva zile parcand in aceeasi zona dar mai aproape de intersectia cu scoala se pare ca am "ocupat" alt loc apartinand cuiva ca mi-a gasit dimineata urmatoare gaura de surubelnita dreapta in lateralui avelopei stanga spate (care era nou nouta... 2 sapt de folosire)iar masina statea pe janta.
personal in acest moment singura solutie legala la care ma pot gandii este sa ma duc cu facturile de la service la primarie si sa cer montarea pe strada a unor camere de luat vederi ... in sperata ca ma vor baga in seama si vor fi si fonduri pt asa ceva dar chiar nu vad sa reusesc ceva
desi avand in vedere ca eu ma oferam din banii mei sa cumpar o camera ip destul de scumpa care putea fi accesata cu un user si parola inclusiv de politie pt istoric sau probleme in zona .. tot mi se pare aiurea ca legal nu pot sa imi protejez bunul. dar daca asa e legea....