poate cineva sa-mi interpreteze art 8 al 1 din OUG 83/2014? fara trimiteri la ITM, la CCM, la ANFP, la MM, ...........le-am incercat pe toate. eu intreb despre acest articol cum se interpreteaza in cazul bugetarilor care lucreaza in ture de 12/24 si 12/48, non-stop.Daca stir cineva concret sa-mi raspunda dar sa nu imi faca trimitere la art din lege. CONCRET VA ROG !!
Multumesc
Adusca
tocmai aici e problema.......nu exista ziua in care pot fi acordate acele 12 ore. Nimeni nu vrea sa inteleaga acest articol din lege. Cel putin sefii mei imi spun ca nu am dreptul. cum as putea sa le argumentez contrariul cu legea in mana? De 9 luni de zile ma zbat pentru un drept care mi-l da legea dar pe care sefii mei il ignora. Ce pot face? m-am adresat tututror institutiilor abilitate dar am primit doar citate din lege. Nimeni nu spune concret....DA AVETI DREPTUL LA ZILE LIBERE !
Plecati de la interpretarea art.137 alin.2 C.mun., si anume: In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
In opinia mea, textul de lege nu face nicio referire la durata timpului de munca mentionat in c.i.m. si, pe cale de consecinta, as opina ca indiferent de programul de munca, salariatul are dreptul la repaus saptamanal in alta zi daca lucreaza sambata si/sau duminica.