avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Infiintare pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Infiintare pfa

Buna seara...doresc sa deschid pfa...comert ...(sincer cu noul sistem fiscal nu cred ca merita dar......) sunt multe intrebari la care nu am raspuns...una ar fi urmatoarea; ce m ar avantaja mai mult NORMA DE VENIT sau SISTEM REAL ?#-o Va rog respectuos daca ma puteti ajuta in aceasta dilema si daca da...fi ti mai expliciti.pe intelesul tuturor. Cu stima...seara buna
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:33, 10 Septembrie 2015
Norma de venit se stabileste anual de catre cei de la finante pentru fiecare judet in parte si pentru fiecare cod caen. Asa ca puteti de curiozitate sa cautati pe internet ce norma de venit corespunde in judetul dumneavoastra pentru codul caen al activitatii pentru care va veti autoriza ca pfa si veti incasa venituri.
Daca optati sa fiti impozitat pe norma de venit, indiferent cate incasari aveti in anul fiscal, vi se aplica impozitul de 16% la acea norma de venit, chiar daca in realitate ati obtinut mai mult sau mai putin. La ceasta varianta nu puteti sa deduceti niciun fel de cheltuieli. Deci ar fi recomandat sa optati pentru aceasta varianta doar in cazul in care incasarile vor fi mult mai mari decat norma de venit pentru ca acea diferenta ca va ramane sa va acopere acele cheltuieli. Dar sa stiti ca la activitatea de comert se opteaza in general pentru varianta de impozitare pe venitul real.
La impozitarea pe venit real, vi se aplica impozitul de 16% la ce realizati concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)
Activitate pe pfa BogdanCe BogdanCe Buna ziua. Urmeaza sa lucrez in curand pe baza de PFA. La un venit brut de aproximativ 2.500 RON /luna care forma de PFA ar fi optima? Am auzit diverse ... (vezi toată discuția)
Contributii si impozite pfa elf14 elf14 Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA si as avea nevoie de cateva informatii. Cum ar fi cel mai indicat sa declar impozitare - pe norma de venit sau pe venit ... (vezi toată discuția)