avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Activitate pe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Activitate pe PFA

Buna ziua.

Urmeaza sa lucrez in curand pe baza de PFA. La un venit brut de aproximativ 2.500 RON /luna care forma de PFA ar fi optima? Am auzit diverse forme de plata a taxelor si sunt putin confuz.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:08, 8 Ianuarie 2017
Cred ca va referiti la ce forma de impozitare sa alegeti, la impozitarea pe baza normei de venit stabilita anual de catre cei de la finante pentru fiecare cod caen in parte si pentru fiecare judet, sau impozitarea pe venitul real, adica venituri incasate-cheltuieli deductibile platite in anul fiscal.
Mai intai vedeti care e norma de venit din judetul dumneavoastra la codul caen pentru care va veti autoriza activitatea pfa-ului. Daca nu aveti cheltuieli de facut prea multe in activitatea dumneavoastra (pentru ca la impozitarea pe norma de venit nu puteti sa deduceti nimic) si daca venitul anual astimat va iese mai mare decat norma de venit, atunci e mai recomandat sa optati pentru impozitarea pe norma de venit. Impozitul pe venit si contributiile sociale cas si cass sunt calculata prin aplicarea procentelor la acea norma de venit, indiferent daca in timpul anului realizati mai mult sau mai putin.
Daca nu credeti ca se vor respecta cele de mai sus, veti plati impozitul la venitul real si veti completa registrul jurnal de incasari si plati.
Activitatea PFA-ul este autorizata de codul CAEN 8690. Nu am reusit sa gasesc norma de venit pt. "ALTE ACTIVITATI REFERITOARE LA SANATATEA UMANA" corespunzatoare codului 8690 pt. Cluj-Napoca.
Ma puteti ajuta cu un site de referinta?
Daca nu se regasste acel cod caen in tabelul de mai jos, inseamna ca nu aste permis ca pentru acel cod caen sa se faca impozitare pe norma de venit ci doar cealalta varianta pe venit real.
La adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2017
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)
Contributii si impozite pfa elf14 elf14 Buna ziua. Doresc sa infiintez un PFA si as avea nevoie de cateva informatii. Cum ar fi cel mai indicat sa declar impozitare - pe norma de venit sau pe venit ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Giani41 Giani41 Buna seara...doresc sa deschid pfa...comert ...(sincer cu noul sistem fiscal nu cred ca merita dar......) sunt multe intrebari la care nu am raspuns...una ar ... (vezi toată discuția)