avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu un gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu un gard

Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am cumparat anul trecut un teren intravilan in Bucuresti si am aflat ca gardul cu unul dintre vecini a fost facut de acesta fara participarea si prezenta sau acordul fostului proprietar, dupa ce acesta a facut cadastrul (2012), dar inainte sa cumpar eu terenul (2014). Fostul proprietar mi-a spus abia zilele trecute ca vecinul respectiv nu a facut gardul unde era gard inainte (a mutat hotarul cu circa 25 cm pe terenul meu, intr-un punct de la jumatatea granitei cu el, nefiind la vreunul dintre capete). Am vorbit cu politia si mi-au zis ca fie il dau in judecata pentru graniituire, nu pentru tulburare de posesie (desi asta cred ca a facut din moment ce a mutat hotarul, nu?) - ei nepermitandu-mi sa depun o plangere contra vecinului, fie cand obtin autorizatia de a a construi la calcan cu vecinul, gardul va fi scos si eu voi face constructia asa cum e in proiect (facut conform cadastrului, pe care vecinul nu l-a respectat), iar daca vecinul face scandal chem politia sa il linisteasca (eventual ma poate da el in judecata pt granituire, dar fara sanse, iar eu evit cheltuielile cu procesul si posibile expertize). Vecinul nu are cadastru si f probabil nici autorizatie pentru gard. Intrucat zona e scumpa, iar suprafata destul de mica, nu as vrea sa pierd cei cca. 25 cm din latimea terenului. Am cateva intrebari:
1. Care e modalitatea cea mai eficienta de a proceda: una din cele doua sugerate de politisti sau alta?
2. Exista termen de prescriptie? - el poate invoca faptul ca asa a avut gardul de cand am cumparat sau ca nu am actionat intr-un termen mai mic, tinand cont ca sunt vreo 3 ani probabil de cand el a facut acel gard pe terenul meu?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Cadastru pe suprafata mai lata decat ma lasa vecinul aducsd aducsd Buna ziua. Am cumparat un teren de la proprietarul y. Teren cu cadastru si intabulat (suprafata 1700mp latime 23 aprox). Proprietarul Y a cumparat terenul acum ... (vezi toată discuția)
Limita teren - probleme gogu_ologu gogu_ologu Doi vecini, proprietari cu acte "in regula" - fiecare au in stapanire conform actelor doua terenuri invecinate cu latura la strada de 12metri si adancimea de ... (vezi toată discuția)
Limite proprietate Gica94 Gica94 Am cumparat o casa cu un teren in urma cu 3 ani ! Vecinul din partea dreapta imi spune ca imi face gard prin curte fiindca acesta sustine ca are 90 de cm la ... (vezi toată discuția)