avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Limite proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Limite proprietate

Am cumparat o casa cu un teren in urma cu 3 ani ! Vecinul din partea dreapta imi spune ca imi face gard prin curte fiindca acesta sustine ca are 90 de cm la mine in curte . Am gasit un act din anul 1957 si o autorizatie de costructie din anul 1972 in care care imi arata latimea la drum si lungimea terenului , respectiv si a vecinului .Inainte de a cumpara casa , fostul proprietar a facut cadastru din care reiese ca nu am acea latime la drum , respectiv suprafata a terenului care reiese din actele mentinute mai sus , diferenta de teren find la vecinul in curte ..din autorizatia de costructie din anul 1972 arata dimensiunea la drum atat a terenului meu, cat si la al lui, 13 m eu , respectiv 20 m el ..din cadastrul meu acum reiese ca eu am 12 ,3 m , iar vecinul 20 .7 m .mentionez ca si vecinul a facut cadastru si are trecuta latimea terenului sau de 20.7 m ..cadastrul lui fiind facut dupa aproximativ un an de al meu ..poate sa mi facă gard prin curte daca si actele acelea pot fi luate in considerare de catre instanta ?
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2019
Gica94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 22:30, 18 Februarie 2019
Nu are dreptul să intre în curtea ta, indiferent ce scrie în hârtiile voastre.
Să obţină hotărâre judecătorească şi executare şi după aia poate să intre.
Dacă intră cu un deget în curtea ta ai dreptul să te aperi sau să suni la 112 să reclami violare de domiciliu sau spargere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru gresit Mihai Pery Mihai Pery Buna ziua, am sa incerc sa detaliez pe scurt problema descoperită, și în rezolvarea căreia să mă puteți ajuta. Între cadastrul meu și cadastrul ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara a specifica lungimea si latimea marinelagxg marinelagxg Buna ziua!vreau sa cumpar un teren intravilan iar proprietarul are hotarare judecatoreasca unde se mentioneaza suprafata ,lungimea si latimea ... (vezi toată discuția)
Salutare! părinții mei dețin un teren intravilan pe care este ... Shurubelu Shurubelu Salutare! Părinții mei dețin un teren intravilan pe care este o construcție! Terenul este primit moștenire iar în actul de donație scrie \"teren cu ... (vezi toată discuția)