avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata cass persoana fara venituri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata cass persoana fara venituri

Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca o persoana care nu realizeaza niciun venit in Romania sau persoanele care sunt plecate din tara, sunt obligate din 2016 sa plateasca cass? Mentionez ca nu doresc sa fiu asigurata, cu atat mai putin doresc persoanele care lucreaza in strainatate. Articolul de lege l-am gasit aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 10:24, 2 Decembrie 2015
Art. 153. - (1) Următoarele persoane au calitatea de
contribuabili/plătitori de venit la sistemul de asigurări sociale de sănătate
cu respectarea prevederilor legislației europene aplicabilă în domeniul
securității sociale, precum și a acordurilor privind sistemele de securitate
socială la care România este parte, după caz:
a) cetăţenii români cu domiciliul în ţară;
....

Daca nu aveti domiciliul in tara, nu sunteti contribuabil.
vezi aici : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Plata cass persoana fizica, domiciliul în romania, munca în strainatate imamco imamco Buna ziua, Ce se înțelege sau mai bine spus, ce înțelege ANAF prin expresia \"informatii cu relevanta fiscala pentru identificarea contribuabililor sau a ... (vezi toată discuția)
Impozitarea salariilor compensatorii(noul cod fiscal 2016). soringafton soringafton Stiti cumva daca salariile compensatorii se mai impoziteaza incepand cu 1 ianuarie 2016 (noul cod fiscal)? (vezi toată discuția)