Am nevoie de un sfat , va rog, in legatura cu procedura de divort.
Eu si sotul meu locuim in Cehia, dar ne-am casatorit in Romania, si am vrea sa divortam tot in Romania.
Se poate sa vin doar eu pentru depunerea cererii de divort, si el sa vina doar pentru semnat , la final?
Care este procedura ca acest lucru sa se intample? ii trebuie o procura ca este de acord sa depun cererea de divort si vrea sa divorteze?
Dacă sunteți de acord ambii soți cu divorțul , puteți rezolva problema printr-un acord de mediere, apelând la serviciile unui mediator.Ambii soți pot să-și desemneze reprezentanți ( rude, prieteni, cu procură specială, sau avocați) , nefiind necesară prezența niciunuia în țară.
Da, suntem de acord cu divortul, dar trebuie de asemeni intocmita o hartie la notar, cred, care sa specifice impartirea imprumuturilor, si plata partii lui de imprumut, lunar, catre mine ( imprumuturile sunt pe numele meu, facute in timpul casatoriei).
Este posibil si acest lucru cu divortul prin mediere?
Va poate împuternici sa depuneti actele la notar și camd va programează, veniți și le.semnați. Veți face atunci un act tot la notar cu privire la.partaj ( act care are valoare doar intre dvs, părțile)
Da, puteti prinde in Acordul de Mediere si o astfel de intelegere privitoare la imprumuturi. Instanta va verifica Acordul de Mediere si va emite o hotarare de expedient.
Intrebare divort
deeariri
va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui divort la notar in cazul in care sunt doi copii majori daca se poate divorta de la prima intalnire la ... (vezi toată discuția)