avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract antrepriza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract antrepriza

Buna ziua,
Am un contract de antrepriza de constructii.
Antreprenorul a intarziat la executarea lucrarilor cu aproape 4 luni de zile. I-am tot trimis adrese sa isi execute obligatiile dar nu au avut nici un rezultat.
In contract scrie ca, daca una dintre parti nu isi indeplineste in mod culpabil obligatiile asumate cealalta parte poate solicita prin notificare rezilierea contractului.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. In cazul in care vrem sa ii trimitem notificarea de reziliere, contractul se va considera reziliat? Sau trebuie sa facem cererea de reziliere la instanta?
2. Cum se face o punere in intarzire (in situatia in care trebuie sa ne adresam instantei)?
3.Taxa de timbru se plateste la valoare sau e o taxa fixa?
4. Daca cerem autorizarea instantei sa executam noi lucrarile in contul antreprenorului aceasta va fi o actiune separata si cum se taxeaza?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract Buna ziua, Am un contract de executie a unor lucrari de zugraveala, finisaje interioare. Executantul a intarziat la executarea lucrarilor cu aproape 4 luni ... (vezi toată discuția)
Rezilier contract simona35 simona35 Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezilierea unui contract de lucrari. In contract este mentionat ca ,,nerespectatre obligatiilor in ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract prestĂri servicii bună ziua! am încheiat un contract prestări servicii pe o ... Raisa203 Raisa203 Bună ziua! Am încheiat un contract prestări servicii pe o durată de doi ani. Însă vreau să reziliez contractul. La încetare, sunt stipulate ... (vezi toată discuția)