Da, domnule Adam Grecu, ca să răspund la ultima întrebare, am fost în Comitetul Executiv, exact după ce am reuşit, aproape de unul singur, să convoc, cu ajutorul Petiţiilor către Primărie, o Adunare Generală ... după 4 ani, în care fostul Preşedinte a Uzurpat Funcţia, nefiind nici numit, nici ales legal în funcţie, la 90 zile de la vacantarea postului.
Odată ce acesta n-a convocat măcar o Adunare Generală în 4 ani, am reuşit şi să forţăm Prim-Procurorul să deschidă un dosar Penal pentru Uzurparea Funcţiei (art. 300 Noul Cod Penal), raportat la art. 308 NCP şi art. 297 al. NCP (e scris de către Parchet).
Aici au fost lucruri grave, pe care le-am mai reglementat până-n 2014, când am observat că şi noul Preşedinte a reluat metehnele celui vechi, dar cu alte infracţiuni, dar şi cu instaurarea unor legi proprii (ca o dictatură), acesta ne-mai-răspunzând la nicio Decizie a Comitetului Executiv, luând hotărâri de unul singur (apropo, anul trecut, în Iulie, când eu nu mai eram membru în C.E., s-a votat cu 5 voturi pentru, 1 împotrivă, o abţinere, ca avocatului A.P. să i se rezilieze contractul pentru care primise chiar şi 1.000 lei lunar, dar acel preşedinte, după demisia în bloc a C.E. a aranjat cu ceilalţi doi membri ai C.E. să anuleze acea Decizie a Com. Ex. !).
Deci, pică fraza dvs.
"Cu privire la neimplicarea onorabilior in procesul de gestionare a as. prop. va propun sa incercati sa fiti ales printre membrii com. executiv, adica sa va implicati direct in miezul acestei chestiuni si, eventual sa-i luminati pe cei intunecati la minte."
Să revin la problema cu pierderile - deja schimbarea asta de reguli după câţiva ani, doar pentru că aşa a dorit Preşedintele (în Ad. Gen. se hotărâse altceva, dar ulterior - după .... 3 luni - a venit Preşedintele cu procesul-verbal al Ad. Gen. în care hotărâse altceva ... de, avea zeci de împuterniciri, aproape toate pe numele ... Casierei !?).
Referitor la Împuterniciri (Adunări Generale), noua lege a Asociaţiilor de Proprietari nu mai permite abuzul de a veni cu zeci sau sute de Împuternciri care pot constitui un abuz evident, odată ce se iau poate de la bătrâni care nu sunt în cunoştinţă de cauză.
Pentru asta, vă citez din noua lege, care va fi mai aproape de adevăr, în multe articole:
Art. 47 (1) Hotărârile asociaţiei de proprietari sunt luate în adunarea generală a proprietarilor, iar executarea lor este încredinţată comitetului executiv şi administratorului.
(3) Pentru adoptarea hotărârilor în adunarea generală a asociaţiei de proprietari, se vor avea în vedere următoarele:
-fiecare proprietar, membru al asociaţiei, are dreptul la un vot pentru unitatea sa de proprietate imobiliară;
-proprietarul, membru al asociaţiei, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
-un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta cel mult încă un membru absent, dacă prezintă împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
-o copie a împuternicirii se ataşează procesului verbal al şedinţei;
-preşedintele, membrii comitetului executiv, administratorul, cenzorul/comisia de cenzori sau alt membru al familiilor acestora nu pot primi mandat pentru a reprezenta un alt proprietar în cadrul adunării generale;
-administratorul, reprezentantul administratorului, soţul/soţia acestuia şi alţi membri ai familiei sale, dacă sunt membri ai asociaţiei de proprietari la care acesta este angajat, nu au drept de vot în probleme referitoare la activitatea administratorului.
(4) Hotărârile adunărilor generale se iau în cadrul adunării generale convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociaţiei de proprietari pot fi prevăzute şi alte condiţii de luare a hotărârilor, dar nu cu mai puţin de jumătate plus unu din voturile celor prezenţi la adunarea generală convocată sau reconvocată. Pentru situaţiile care vizează numai proprietarii unui tronson sau ai unei scări, hotărârile pot fi luate prin acordul scris al majorităţii proprietarilor scării sau tronsonului respectiv, membri ai asociaţiei de proprietari, pe bază de tabel nominal.
(5) Hotărârile adunărilor generale se consemnează, numai în timpul şedinţei, în registrul unic de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii prezenţi ai adunării generale, de cenzor/comisia de cenzori şi se afişează la avizier.
(6) În condiţiile prevăzute la art. 28, cu cel puţin 3 zile înainte de adunarea generală, proprietarii au acces la toate documentele referitoare la execuţia bugetară pe anul trecut şi la proiectul de buget pe anul în curs, precum şi la orice alte documente necesare bunei desfăşurări a adunării generale.
(7) Procesul verbal al şedinţei, care descrie evenimentele în desfăşurare, hotărârile adoptate şi rezultatele voturilor va fi redactat de un membru al asociaţiei numit secretar al adunării generale prin votul majorităţii celor prezenţi. În termen 7 zile de la data la care a avut loc adunarea generală, procesul verbal al adunării generale va fi adus la cunoştinţa tuturor proprietarilor, prin grija preşedintelui asociaţiei de proprietari, prin afişarea unei fotocopii datate la avizierul asociaţiei de proprietari.
Privitor la pierderile de apă constant mari la Asociaţia noastră, poate şi la altele (de aprox. 2 mc/54 apt.), vina e clar a Administratorului, poate şi a preşedintelui, pentru că nu face nimic să reducă aproae de zero pierderile de apă, mai ales că s-au dat bani grei pe reparaţii.
Apropo, domnule Adam Grecu, la dvs., ce pierderi de apă sunt ? De-asta, poate dvs. v-aţi făcut datoria faţă de oameni, şi de-asta nu generalizez.
Nu e normal, ca dacă plăteşti pe cineva să se ocupe de blocuri, cu instalaţiile aferente, să facă orice să reducă costurile ? Nu interesează cum, metode sunt, doar un mic efort de a se deplasa pe teren e vital, nu să doarmă în birou ... un Administrator are mai multe obligaţii în faţa celor care le asigură un salariu, mai ales dacă se atentează la buzunarele lor, nu numai în ce priveşte consumul de apă.
DACĂ NU FAC FAŢĂ, CEI CARE CONDUC, SĂ-ŞI DEA SINGURI DEMISIA, MAI ALES CĂ LA NOI AM AUZIT CĂ AVEM DATORII PENTRU UTILITĂŢI DE ... 1 MILIARD LEI VECHI !!!
Doar n-or fi vinovaţi tot proprietarii că am avut conducători indolenţi şi incompetenţi, de au lăsat să se adune atâtea datorii, în timp ce ei îşi constituiau un Fond de ... Rotunjire, pentru a-şi acorda prime, în timp ce datoriile se tot acumulau. Fostul fals Preşedinte consuma benzină de ... 2, chiar 300 lei/lună, ştiind că avea şi abonament transport public, şi că mai toate firmele de Utilităţi sau CEC-ul erau la maxim 1 km. de sediul Asociaţiei, se putea merge şi pe jos !
Trai, neneacă, şi asta pe banii "prostimii"... Noroc că am reuşit să spargem gaşca, dar acum şi noul preşedinte îi calcă pe urme. Dovada stă în faptul că din cei 7 membri în Comitetul Executiv, n-a mai rămas niciunul, toţi ne-am dat demisia sau am renunţat pur şi simplu, noul preşledinte luând forţat, de ochii lumii, încă doi proprietari în C.E., cei doi fiind total paraleli cu activitatea unei Asociaţii.
Aşa se conduce o asociaţie-mamut, cea mai mare din oraş ?