avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare hotarare privind liberarea conditionata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare hotarare privind liberarea conditionata

Buna seara!

Din experienta, poate ma ajuta cineva.
In conformitate cu dispozitiile art. 587, coroborat cu art. 425^1 c.p.p., hotararea instantei de liberare conditionata poate fi atacata cu contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. In aceasta speta, instanta a fost de acord cu liberarea conditionata. In cazul procurorului este simplu; are trei zile de la pronuntare. Detinutul, normal ca nu va face niciun fel de contestatie. Au trecut deja 2 zile de la pronuntare si acestuia inca nu i s-a comunicat la locul de detentie hotararea. In eventualitatea ca procurorul nu contesta hotararea, cand ar trebui sa fie liberat detinutul? La expirarea celor trei zile de la pronuntare sau efectiv dupa comunicarea hotararii plus inca trei zile? Stim bine ca hotararea se redacteaza in 30 zile. Aici n-ar mai fi vorba de celeritate. Se poate lua in discutie, prin similitudine, ca in cazul apelului, comunicarea minutei?
Prevederile art. 425^1 c.p.p. se aplica când legea nu prevede altfel, art. 587 c.p.p.este clar in acest sens, contestatia poate fi formulata de procuror sau de condamnat in 3 zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere de liberare conditionata admisa- cand este eliberat? Ana.olteanu Ana.olteanu 30.08.2016 Ora estimata: 08:30 Complet: CAM5 Tip solutie: admite cererea Solutia pe scurt: În baza art. 587 alin. (1) din Codul de procedură penală rap. la ... (vezi toată discuția)
Cerere de liberare conditionata emma_79 emma_79 Buna seara, Am nevoie de un sfat in legtura cu o posibila cerere de eliberare conditionata. Sotul meu , a fost arestat in sept 2013 in cauza unui ... (vezi toată discuția)
cand se fixeaza termenul de judecata dupa declararea apelului- hotarare necomunicata mezgageza mezgageza am fost condamnat in iunie,am declarat apel si inca nu am primit termen......pe site am vazut ca in alte dosare au facut apel dupa mine (deci in iulie si ... (vezi toată discuția)