avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta - Expirare sediu social creditor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta - Expirare sediu social creditor

Am fost actionat in instanta de catre un creditor pentru recuperarea unei creante pe care o am la acesta (debitorul este tot un SRL). Analizand certificatul constatator al creditorului, am observat ca sediul social al acestora este expirat din 2014.

Cum pot sa ma folosesc de aceasta scapare pentru a anula/prelungii procesul de recuperare a datoriei pe care o am?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gheous , utilizator 19:57, 10 Septembrie 2015
Potrivit art.237 L31/1990:

(1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al
Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în
cazurile în care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
b) societatea nu a depus, în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale,
situaţiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul
registrului comerţului;
c) societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu
îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu
au domiciliul cunoscut sau reşedinţa cunoscută;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare? Canon01 Canon01 Ce se intampla daca imi expira contractul de inchiriere pe sediul social Ce risc si ce act normativ prevede asta? (vezi toată discuția)
Bilant nedepus la registru Cent Cent Se spune ca nedepunerea bilantului la Registrul Comertului poate duce la radierea firmei. In ce situatii se aplica acest lucru? (vezi toată discuția)
Sediu social expirat Lavinia Mustata Lavinia Mustata Care sunt consecintele pe care le poate avea o societate daca acesteia ii expira sediul social, ea nemaiavand nici activitate de anul trecut? Multumesc (vezi toată discuția)