Buna,
conform lg 31/1990 rep care spune
"Art. 237 - (1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
b) societatea nu a depus, în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situaţiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comerţului;
c) societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut sau reşedinţa cunoscută;
d) societatea nu şi-a completat capitalul social, în condiţiile legii."
Succes !
subscriem celor spuse de coleg, cu metiunea ca, exista noi reglementari prin care radierea se va intampla mult mai repede, dupa doar doua termene in care nu s-au depus situaţiile financiare lunare(dupa 2 luni, 3 luni sau 6 luni)
Art 237 din Legea 31/1990 este citat corect , deci pentru nedepunerea bilanturilor la Reg com acesta poate sa ceara dizolvarea sociatatii Mentionez ca pana la radiere mai este o cale lunga .
Am o intrebare pentru eurolex: ati mai facut afirmatia pe un alt subiect dar nu ati probat-o ca exista noi reglementarii !?? care sunt acestea sa le stim si noi ?? dupa cate stiu Legea 31/1990 nu sa schimbat in ultimele luni dar ceea ce pot sa va spun sigur este ca situatiile financiare sunt anuale nu lunare !
Dizolvare/radiere srl
alext
Doresc radierea unui SRL cu asociat unic, fara lichidator.
Eu sunt asociat unic si administrator.
Are sediul expirat din 4 iunie 2007 si are bilantul anual ... (vezi toată discuția)