avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formular European E104
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formular European E104

Buna ziua,

Am o problema in rezolvarea careia sper ca ma puteti sfatui.
Urmeaza sa ma mut in Austria si am nevoie de formularul european E104, in vederea obtinerii in Austria a cardului de sanatate. M-am deplasat la oficiul CNAS unde l-am solicitat, iar doamna de acolo mi-a comunicat ca deoarece in ultimii 5 ani am avut o perioada de 2 ani in care nu am fost asigurat, va trebui sa platesc acum, retroactiv, contributiile de sanatate aferente perioadei respective, daca doresc sa obtin acest formular. Suma care mi se cere acuma e in jur de 1800 lei ceea ce mi se pare abuziv si absurd. As plati acuma niste servicii de care nu am beneficiat si nici nu o sa mai beneficiez (tinand cont ca vorbim retroactiv). S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema ? Ma poate ajuta cineva cu un sfat ? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Plata contributiei la sanatate retroactiv sonia2222 sonia2222 Buna ziua, am nevoie de formularul E104 de la Casa de sanatate. Vreau sa platesc retroactiv intre anii 2011-2014 si sa apara in formular calitatea de asigurat ... (vezi toată discuția)
Formular e 104 Liviu P Liviu P Buna ziua, Soacra mea pensionara a muncit mai mult de 35 de ani in Romania. Avand o problema grava de boala, am luat-o sa stea la noi in Germania. Detine ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate pt. studentii aflati la master in ue NRMC NRMC Caut raspuns la urmatoarea intrebare: studentii romani aflati la master in Germania au sau nu dreptul la cardul european de asigurare de sanatate daca perioada ... (vezi toată discuția)