avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As vrea sa stiu daca... (pasaport si iesire din tara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As vrea sa stiu daca... (pasaport si iesire din tara minor)

Buna seara,ma numesc Bianca si as dori daca se poate un raspuns de la cineva in cunostiinta de cauza.Sunt divortata si am un copil de 7 ani,in urma divortului mi-am decazut fostul sot din drepturile parintesti,astfel incat nu are nici un drept asupra copilului....ceea ce ma intereseaza este ca in octombrie vreau sa plec in anglia cu el o saptmana in concediu si sunt curioasa daca in momentul in care ii fac pasaport sau in aeroport voi avea probleme ca nu are semnatura tatalui sau ca nu il pot scoate din tara fara semnatura lui....
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:08, 13 Septembrie 2015
Daca e decazut din drepturi nu veti avea nicio problema, nu e necesar acordul tatalui decat in cazul unei custodii comune.
daca ii veti face pasaport fara acordul tatalui, veti putea iesi din tara fara acordul lui. Aveti nevoie doar de hotararea pe care o aveti legalizata. Conteaza ce scrie in ea.
Buna ziua,va multumesc pentru raspunsuri si pentru promptitudine....nu este custodie comuna,este decazut din drepturi total.Insa din motive financiare nu am schimbat inca numele copilului....oare sa fie asta o problema???
Am hotararea legalizata si specifica clar ca minorul este doar in grija mamei fara drept de vizita sau altfel de drepturi din partea tatalui....specifica de asemenea sa ii schimb numele minorului,dar...din motive financiare :(( nu am putut sa o fac inca....sa imi creeze probleme acest aspect???
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
Sub ce motiv trebuie să îi schimbați numele? Ați cerut dvs?
Dacă e numai în grija mamei și nu a cerut drept de vizita, nu înseamnă că e decăzut din drepturi, însă nu aveți nevoie de acord.

Pentru ca in decizia judecatorului,ultima,care este si cea definitiva specifica ca minorului sa i se schimbe numele,sa ia numele mamei anterior casatoriei....

Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie ... Melania17 Melania17 Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie al copilului meu care este al fostului concubin cu numele mamei de familie? Nu ma interesează ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu minorul dupa divort Raluca Sion-Rusu Raluca Sion-Rusu Buna ziua! Am intampinat o problema de curand. Situatia este urmatoarea: am divortat in anul 2010. In urma divortului, minorul mi-a fost incredint conform ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda? CiubotaruAna CiubotaruAna Buna ziua,am un copil in varsta de 5 ani,care poarta numele tatalui,pentru ca l-a recunoscut.Nu am fost casatoriti,si nu il intereseaza de copil,sunt ... (vezi toată discuția)