avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... INSCRIEREA UNUI NOU PROPRIETAR IN ASOCIATIA DE ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

INSCRIEREA UNUI NOU PROPRIETAR IN ASOCIATIA DE PROPRIETARI

Buna seara,
Sunt presedintele unei Asociatii de proprietari si am o nelamurire cu privire la inscrierea unui nou propietar al unui spatiu comercial si anume:
1.Dezvoltatorul imobiliar a executat o recompartimentare a unuia din spatiile comerciale de la parterul blocului insa totodata a cuprins in aceasta recompartimentare o suprafata de cca 28mp din spatiul comun din coridorul blocului (asa cum rezulta din autorizatia de construire solicitata de la serviciul de urbanism) plus baia de serviciu ale caror suprafete sunt cuprinse clar in extrasul de carte funciare al condominiului ca fiind spatii comune. Apoi a revandut aceste spatii. Acum noul proprietar solicita inscrierea in asociatie prezentand un act de vanzare cumparare care contine si spatiile comune mentionate (parte din casa scarii si baia de serviciu comuna care nu sunt nici macar alipite). Intrebarea noastra este ce putem sa facem in acest caz? Se poate refuza inscrierea in asociatie a acestui nou proprietar pe spatii comune pana la solutionarea in instanta sau inscriem si se vor rezolva dupa?
2. Cum inregistram consumurile de curent, apa si gaz pentru noul proprietar avand in vedere ca, contractele pentru aceste utilitati sunt pe asociatie iar baia este folosita si de catre angajatii asociatiei de proprietari (femeie de servici, ingrijitori, etc).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:19, 11 Septembrie 2015
Inscrieti noul proprieatr ca si membru in asociatie. Repartizati-i cheltuielile asa cum prevede HG 1588/2007. Daca dezvoltatorul a vandut ceva ce nu-i apartine apelati la instanta. Dar pana se lamuresc lucrurile in instanta, asociatia trebuie sa-si incaseze banii de la noul proprietar. pentru cotele repartizate luna de luna.
1-Deoarece exista deja actiune pe rolul instantei de judecata,asteptati solutia acesteia
2-Pentru individualizare consumuri,presedintele,comitetul sa decida instalarea de contoare,apometre ,pe instalatia care deserveste noul proprietar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii dintr-un bloc nou au infiintat recent asociatie ... andreeauricaru andreeauricaru Proprietarii dintr-un bloc nou au infiintat recent asociatie de proprietari. Recent, am avut acces la documentele dezvoltatorului si am remarcat ca spatiile ... (vezi toată discuția)
Obligatii legate de cheltuielile la intretinere ale unui spatiu comercial aflat la parterul blocului AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 {\"Buna ziua! As avea o intrebare! Intrebarea este legata de un spatiu comercial aflat la parterul blocului si anume....toate cheltuielile care trebuie ... (vezi toată discuția)
Din apt de 4 camere rezulta recompartimentare de 2 apt fara autorizatie perla_perlaa perla_perlaa Buna seara v-as ruga sa ma lamuriti daca pentru a recompartimenta un apartament de 4 camere in 2 apt de 1 si respectiv 3 camere ( totul se intampla pe interior ... (vezi toată discuția)