avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna neefectuat

Buna ziua !
Ma confrunt cu urmatoarea situatie :
Un angajat este in concediu medical inepand cu luna martie 2015; daca v a prezenta in continuare certificate de concediu medical pana la sfarsitul acestui an, cum sa procedez pt a nu l priva de dreptul sau ? Stiu ca se poate acorda si in anul urmator ... dar daca se pensioneaza pe caz de boala ? Are o afectiunii a coloanei vertebrale ... deci este posibil sa fie pensionat pe caz de boala.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 11 Septembrie 2015
La data incetarii contractului individual de munca (datorita pensionarii de invaliditate) ii compensati in bani zilele de CO cuvenite si neefectuate.
Art.146 C.mun.
..
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
...

Art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
...


In cazul unei astfel de situatii, angajatorul dvs va compensa in bani zilele de CO neefectuate, salariatul avand dreptul la CO si pentru perioada cand s-a aflat in concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie , pensionare in invatamant..... Radamante Radamante Ordonanta 49/2014 precizeaza ca: 86. La articolul 284, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(2) Personalul didactic de predare, de ... (vezi toată discuția)
Drepturile bãneºti pentru concediul de odihnã neefectuat mesterul61 mesterul61 Soţia mea a ieşit la pensie din 25 iunie 2012 şi nu a efectuat concediul de odihnă. Firma refuză plata concediului pe motiv că nu ştie baza legală. Vă ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie-boala Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua! Am primit decizia de la medicul expert de pensioanare pe caz de boala! Grad 2! 1.Imi puteti spune va rog frumos cum trebuie sa procedez daca mai ... (vezi toată discuția)