avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... RECURS
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

RECURS

buna ziua
am si eu o intrebare poate stie cineva si ma poate ajuta cu niste sfaturi.
de curand am avut un proces si nu sunt multumit cu hotararea data de aceea vreau sa fac apel.ma gandesc sa nu-mi mai iau avocat si as vrea sa stiu daca se poate sa ma reprezint singur.apoi unde se depun cererile pentru apel,tot la judecatoria unde s-a judecat cazul sau la tribunal.este vorba despre un proces pentru schimbarea programului vizitare minor si s-a judecat la judecatoria Nasaud din judetul Bistrita-Nasaud.intrebarile mele sunt:
1.pot sa ma reprezint singur sau am nevoie de avocat? eu sunt in strainatate dar se poate trimite cererea prin posta.
2.crerea trebuie trimisa tot la judecatoria unde s-a judecat cazul sau la tribunalul Bistrita? din cate stiu apelurile se judeca la tribunal
3.taxa de timbru pot sa o platesc oriunde sau doar in orasul unde se afla tribunalul respectiv?
4.apelul se solutioneaza intr-un singur termen sau dureaza mai mult?
Cel mai recent răspuns: matrix77 , utilizator 16:19, 11 Septembrie 2015
1.Va puteti reprezenta singur, nu este obligatoriu sa va angjati avocat.
2.Apelul si motivele de apel se depun la instanta a carei hotarare se ataca sub sanctiunea nulitatii.[Art.471(1)]NCPC.
3.Taxa judiciara de timbru o platiti doar in orasul unde este Tribunalul respectiv.
4.Apelul se poate solutiona in cca.2-4 termene, depinde de la caz la caz,am dat pur estimativ.
va multumesc pentru raspuns si va mai deranjez cateva minute.este vorba de faptul ca hotararea data de instanta nu este destul de concreta pentru a rezolva conflictele dintre mine si cealalta parte.de exemplu instanta admite cererea mea de a lua fetita aici o luna de zile in vacanta de vara dar nu specifica si care luna,adica ne lasa pe noi parintii sa ne intelegem ceea ce este total gresit pt ca tocmai ca nu am reusit sa ajungem la o intelegere amiabila am ajuns la proces.cam despre asta ar fi vorba si va intreb in cazul asta ar necesita mai mult de un termen?
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model recurs Vasilica2003 Vasilica2003 Buna seara, Intrebarea 1: Apel sau recurs este acelasi lucru? In sentinta scrie \\" cu drept de apel in 10 zile de la comunicare\\" ! Intrebarea 2:Apel ... (vezi toată discuția)
Unde se judecă apelul? negut negut Buna ziua,Fondul s-a judecat la Judecătorie.Urmeaza să cer apel.Cererea se face către Curtea de Apel Bucuresti sau către Tribunalul Bucuresti ? Multumesc (vezi toată discuția)
Apel civil CristeaMarian CristeaMarian Am depus cerere de apel / recurs intr-un dosar de anulare proces verbal la Judecatoria Sinaia si am primit o adresa de la Tribunalul Prahova in care mi se ... (vezi toată discuția)