avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Firma recuperare datorii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Firma recuperare datorii

Buna seara,

Am o intrebare pentru cei care au avut de-a face cu Credit Express, firma de recuperare debite.

Am primit de la ei 3 notificari de o datorie din iulie anul trecut (desi pe hartie nu zice de cand e datoria si in baza carui contract imi cer ei banii astia, ci doar ca sunt mandatati de Orange), o datorie care habar n-aveam ca exista, pt ca Orange nu m-a instiintat in nici un fel ca as avea datoria asta la ei.

M-am trezit acum cu hartie de la CreditExpress ca trebuie sa le platesc lor datoria plus penalizari cat toata datoria initiala. In total in jur la 40 RON.

As dori sa stiu daca a avut cineva de-a face cu ei si ce posibilitate am sa ma razboiesc cu ei, dat fiind ca datoria aia nu a fost instiintata de Orange in scris si firma de recuperari mi-a trimis hartie cu datoria plus penalizari din prima!
As vrea sa stiu si daca se merge in instanta pentru asa suma.

Termenul de plata a exirat acum 5 zile (eu abia acum am primit hartia) si ma tem ca daca le platesc astia 40 de roni o sa-mi vina cu alte penalizari pe care va trebui sa le platesc pt ca am recunoscut suma initiala. Daca ar putea sa-mi dea cineva niste informatii, as fi tare recunoscatoare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alenicol , utilizator 23:05, 14 Iulie 2009
Mai bine mergeti la Orange si vedeti despre ce firma este vorba,pentru ca poate fi si o firma inexistenta. Daca totusi ea are un contract cu Orange , ar fi bine ca in notificarea respectiva sa vi se arate modul de calcul al penalitatilor(asa se proceaza legal ,apoi este trecut un termen pana la care va puteti prezenta la firma- de regula se asteapta 15 zile si un pic, dupa care daca nu platiti sunteti dat in udecata ).
Am fost la Orange si m-au informat ca ei au "vandut" datoria mea acestei firme de recuperare datorii. Hartia a fost emisa pe 2 iulie si termenul de plata era 9 iulie, in ideea in care a fost trimisa pe posta, fara confirmare de primire, iar eu am vazut-o acum 3 zile, adica dupa expirarea termenului. Le-am trimis un mail azi dimineata (firmei de recuperari, care nici nu are o adresa, doar o casuta postala) pentru clarificari si detalii si nimic deocamdata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie firma recuperari Anca_Jsk Anca_Jsk Buna ziua, am inregistrat o datorie la firma UPC in valoare de 50 roni, pentru neplata taxei de reziliere contract, la sfarsitul anului 2010. Motivul pentru ... (vezi toată discuția)
Restanta servicii telefonie mobila/somatie societate recuperari creante eneyonut eneyonut Buna dimineata, Am o mica problema cu o factura [ furnizor]In luna Martie 2011 mi sa terminat perioada contractuala cu [furnizorul]. Mi-am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Somație credit express Ionut_g Ionut_g Buna seara ! Am si eu o problema, daca ma puteți ajuta cu un raspuns. Acum doi ani tatăl meu a decedat si a trebuit sa închid abonamentul la Orange. Am fost ... (vezi toată discuția)