avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie firma Recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie firma Recuperari

Buna ziua, am inregistrat o datorie la firma UPC in valoare de 50 roni, pentru neplata taxei de reziliere contract, la sfarsitul anului 2010. Motivul pentru care am inchis contractul a fost schimbarea domiciliului, firma fiind instiintata. Cu toate acestea ei mi-au trimis, dupa cum am aflat ulterior, somatii de plata la vechea adresa, desi contractul era reziliat. Inca de la deschiderea contractului, acestia aveau informatiile mele personale, inclusiv nr telefon, dar nu au ales sa ma instiinteze telefonic de restanta. Prin 2013 cred, ma contacteaza firma Credit Express informandu-ma ca au preluat datoria despre care nici macar nu stiam. Este corect, din punct de vedere legal, ca UPC-ul sa dea firmei de recuperari toate informatiile mele personale din contract? Recuperatorii ma suna necontenit, nu au nici sarbatori, si ma ameninta cu instanta. Am ales sa nu le mai raspund deoarece consider a fi santaj procedura lor. A doua mea intrebare ar fi daca recuperatorii de credite ma pot da in judecata in viitorul apropiat, anul acesta, dupa cum atesta? Stiu ca orice credit se prescrie la trei ani de la data scadentei, la cinci ani creditele la stat.
Mentionez ca am fost client UPC timp de 7 ani, avand doua contracte si nu s-a pus problema neplatii serviciilor. Am ales sa nu achit celor de la creditexpress din principiu. Cum ma pot apara de amenintarile saptamanale din partea recuperatorilor?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2016
Anca_Jsk, utilizator

Alte discuții în legătură

Firma de prestari servicii cablu tv solicita plata factura dupa incheiere contract de furnizare servicii korra1 korra1 Buna seara, In urma cu 2 ani, mai exact luna ianuarie 2013 am reziliat contractul cu UPC Romania, furnizorul de cablu tv (contract initiat pe 23.11.2009). ... (vezi toată discuția)
Contract furnizare servicii vandut (dupa incheiere perioada contractata ) catre terti DanielaCirstea DanielaCirstea Am avut un contract furnizare servicii cu UPC, contract ce s-a incheiat acum 10 ani. La data incheierii contractului toate platile au fos la zi. Acum doua ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare datorii alenicol alenicol Buna seara, Am o intrebare pentru cei care au avut de-a face cu Credit Express, firma de recuperare debite. Am primit de la ei 3 notificari de o datorie ... (vezi toată discuția)