avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract furnizare servicii vandut (dupa incheiere ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract furnizare servicii vandut (dupa incheiere perioada contractata ) catre terti

Am avut un contract furnizare servicii cu UPC, contract ce s-a incheiat acum 10 ani. La data incheierii contractului toate platile au fos la zi. Acum doua saptamani (dupa 10 ani) am primit un telefon de la Credit Express prin care eram anuntata ca as avea o datotrie la ei pe baza unui contract cesionat de UPC. Le-am explicat civilizat ca nu am nicio datorie fata de UPC si ca la mai bine de 10 ani, chiar daca prin absurd, ar fi existat una, dreptul lor la recuperare ar fi prescris. De asemenea, le-am comunicat ca nu am fost instiintata de UPC ca as fi avut vreo datorie si ca mi-ar fi fost cesionat contractul (contract care de altfel fusese incheiat pe termen limitat 1- 2 ani) si ca nu mi-am dat acordul ca UPC sa transmita catre terti datele mele.
Desi am invocat prescriptia si faptul ca nu mi-am dat acordul ca datele mele sa fie vandute catre terti, sunt hartuita, sistematic, de cei de la Credit Express. Ce anume pot face, ca datele mele personale sa fie sterse din baza lor de date si sa inceteze aceasta hartuire?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 09:14, 16 Octombrie 2019
Cred ca puteti face o plangere la ANSPDCP atat pe numele UPC cat si al firmei de recuperare. Precum si o plangere la Politie/Parchet pe numele firmei de recuperare pentru hartuire.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de prestari servicii cablu tv solicita plata factura dupa incheiere contract de furnizare servicii korra1 korra1 Buna seara, In urma cu 2 ani, mai exact luna ianuarie 2013 am reziliat contractul cu UPC Romania, furnizorul de cablu tv (contract initiat pe 23.11.2009). ... (vezi toată discuția)
Datorie firma recuperari Anca_Jsk Anca_Jsk Buna ziua, am inregistrat o datorie la firma UPC in valoare de 50 roni, pentru neplata taxei de reziliere contract, la sfarsitul anului 2010. Motivul pentru ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa barbone_2006 barbone_2006 acum vreo 4 ani am facut un credit la o banca, si pt ca ,de la un moment dat, nu am mai platit (din motive reale) mi s-a reziliat contractul de credit pe 17 ... (vezi toată discuția)