avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor somaj

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti, daca in cazul unui absolvent studii medii 2009, care momentan lucreaza cu carte de munca dar angajat sezonier, dupa ce expira aceasta perioada, are dreptul sa se inscrie pentru obtinerea ajutorului de somaj?
( chiar daca nu se afla in evidenta AJOFM in cautarea unui loc de munca ( ptr. ca momentan lucreaza) in perioada de 60 zile de la terminarea studiilor) se mai poate inscrie la AJOFM?

VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:31, 14 Iulie 2009
Daca se inscrie al AJOFM inainte de cele 60 de zile, va putea apoi solicita somaj ca absolvent.
Ca sa se inscrie, nu trebuie sa aiba venituri, conform Legii 76/2002.
Va multumesc mult, va rog sa imi spuneti de cand se considera 60 de zile, de la data terminarii studiilor, (adica iunie 2009) sau de la data eliberarii diplomelor dupa examen, (adica iulie 2009)?
De la data absolvirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj europencil europencil Sotia mea, in varsta de 43 ani, a frecventat si a absolvit in aceasta vara, luna iunie 2010 si cu licenta in luna septembrie 2010, a doua facultate curs la zi, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj. anusca_tc anusca_tc Buna ziua, vreau sa stiiu daca am dreptul la somaj. Am terminat facultatea anul trecut dar licenta mi-am luat-o in februarie anul acesta, de atunci am incercat ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru studenti? libraana libraana buna seara studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu ... (vezi toată discuția)