avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare costuri reparatie acoperis imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare costuri reparatie acoperis imobil

buna seara.de curand a avut loc in cadrul asociatiei noastre o adunare(reconvocata)la care s-a discutat de reparatia izolatiei la acoperis.din motive obiective nu am putut participa la sedinta dar anterior am discutat cu administratorul si i-am adus la cunostinta punctul meu de vedere legat de acest lucru.am spus ca nu mi se pare corect ca aceste costuri de reparatie sa se imparta la nr de ap tinand cont si de faptul ca acestea au suprafete diferite(sunt cu 2,3 si 4 camere,de la 58 la 85mp).i-am spus atunci ca citisem prin legi si aceste cheltuieli se impart la cota parte indiviza,am indicat si legea si normele in care am citit.acum au afisat lista de plata si toate ap au aceeasi suma de achitat.este oare corecta aceasta decizie?si mai am o problema,la parter sunt spatii comerciale(unul cu suprafata egala cu un ap cu 3 camere iar celalalt cu suprafata cumulata a 2 ap cu 2 camere si 1 ap cu 4 camere)care sunt trecute pe lista cu aceeasi suma specificata la apartamente.daca nu sunt de acord cu aceste decizii cum pot proceda?daca nu achit suma respectiva se pot aplica penalizari de catre asociatie sau de catre firma contractata pentru executarea lucrarii?ce cai de atac al acestei decizii am?va multumesc pentru informatii.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:55, 12 Septembrie 2015
Costul reparatiei terasei se repartizeaza, asa cum prevede legisltia, pe cota parte indiviza adica proportional cu suprafata utila a fiecarui apartament sai spatiu cu alta destinatie din scara sau blocul respectiv.
Contestati suma repartizata in termen de maxim 10 zile de la afisare si aratati ca s-a incalcat legea repartizandu-se costul in mod egal. Adunarea generala nu are voie sa hotarasca ceva contrar legii. Solicitati sa se refaca imediat calculul si afisarea corecta.
Daca nu se rezolva problema, mergeti cu o sesizare la serviciul asociatii de proprieatri din primarie unde solicitati sprijinul.
Daca nici asa nu se aplica legea, nu platiti acea suma si actionati asociatia in judecata.
legat de aceasta problema mai am o nedumerire.asociatia de propietari este constituita din doua imobile de 8 etaje(un imobil cu o scara si un imobil cu doua scari).reparatia de care vorbeam se executa la scara A a imobilului cu 2 scari si hotararea s-a luat la o adunare de scara si nu a asociatiei de propietari.cat este de valabila aceata.se poate spune ca eu nu voi respecta hotararea asociatiei daca nu platesc?
Intelegeti, va rog, ca nimeni nu are voie sa hotarasca ceva contrar legii, indiferent ca hotararea ilegala este luata de intreaga asociatiei ori numai de scara pe care se face reparatia.
Sigur ca daca o reparati se face doar pe o scara, numai proprieatrii acelei scari vor suporta costurile, dar proportional cu suparafetele utile ale fiecaruia din acea scara si nu in mod egal atat timp cat apartamentele sau/si spatiile cu alta destinatie nu sunt egale ca suprafata utila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cota parte indiviza? mari68 mari68 Buna ziua, Am si eu o nelamurire, recunosc ca nu stiu, si va rog pe Dvs. sa ma lamuriti: pe tabelul de plata afisat la avizierul asociatiei in dreptul ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)