avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa ma reprezint singur, fara avocat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa ma reprezint singur, fara avocat.

Am dat statul in judecata pentru despagubiri la valoarea de circulatie a unui apartament nationalizat pe care l-am pierdut in instanta.
Am castigat la fond iar acum sunt la apel, insa avocatul meu este complet dezinteresat. Nu ma tine la curent cu mersul procesului, trebuie sa-i scriu 3-4 emailuri pana sa-mi raspunda in doi peri, la telefon nu raspunde pe motiv ca este extrem de ocupat cu alte procese, etc... Aici nu este vorba de a economisi bani ci de dorinta mea de a-mi apara sansele de castig. Acesta este al doilea avocat, dupa ce experienta cu primul a fost dezastruoasa.
Pe langa toate astea, nefiind in tara nu ma pot intalni cu el.

As dori sa ma ajutati cu un sfat. Am apelat in trecut la sfaturile de pe forum si am gasit ajutor de minune.
Deci:
1. Ce trebuie facut pentru a ma reprezenta singur, fara avocat?
2. Nefiind in tara, pot face asta trimitand doar documente la fiecare infatisare, sau trebuie sa trimit pe cineva acolo sa vorbeasca (depuna acte la dosar) in numele meu?

Daca acest lucru este posibil, as avea nevoie de sfaturi concrete, referitoare la pasii ce trebuie facuti. Stiu ca este mult mai greu fara avocat insa avocatul deja nu mai este o optiune pentru mine.

Multumescu mult
De regula, daca s-a castigat procesul de avocat acesta trebuie mentinut.
Daca nu exista nicio miza si nu va intereseaza procesul aveti dreptul si de a nu va prezenta deloc.
Mandatarii neavocati nu stiu de cat ajutor ar putea sa va fie.
Cel mai bine va prezentati personal.
Multumesc mult pentru sfaturi.

Cred ca voi incerca sa gasesc alt avocat, avand in vedere imposibilitatea de a ma deplasa in tara.

Cum este vorba de o suma oarecum importanta, am nevoie de un avocat cu succese deja in cauze de genul acesta.

Avand in vedere ca nu sunt in tara, va fi f f greu sa gasesc.

Multumesc din nou
Important este sa cautati.
In general, avocatul se angajeaza si pe criterii de incredere in afara de competenta profesionala.
Acest aspect insa tine de inspiratia dvs.
Pe de alta parte, poate ca nu ar fi tocmai indicat sa va schimbati avocatul daca a obtinut castig de cauza.
Ati putea continua sa cereti lamuriri pe acest forum, intrebari punctuale, veti primi raspunsuri, competente, inspirate, unele surprinzator de destepte, inovative, precise, de toate felurile; este absolut imposibil sa nu gasiti chiar aici un avocat in care sa puteti avea incredere si care sa va reprezinte cu succes. S-ar putea chiar sa va fie dificil sa alegeti! Locuind in strainatate, greu de crezut ca veti avea timp si disponibilitate sa cunoasteti cativa avocati umbland din cabinet in cabinet.
dar una peste alta. Raspundeti-mi simplu poate sa se apere singur in instanta? fara ca ar fi bine sa ..etc
(daca nimeresti 20 de avocati care au terinat la spiru haret ( la distanta) e clar cat de buni sunt)
( daca e nemultumit de toti avocatii pe care i-a avut si omul crede ca e mai capabil sa se apere singur)
Dati o lege in care se specifica raspunsul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Dentistul da în judecata pacientul Blidariu Doina Blidariu Doina Bună ziua.Mama mea avut o situație neplăcută în 5 martie a acestui an, în momentul în care s-a trezit cu o durere de măsea și a mers la medicul ... (vezi toată discuția)
Precontract de asistenta juridica si amanarea cauzei civile CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Sunt plecat din tara la un termen de judecata si nu am fost angajat pentru proces. Am fost platit si am delegatii la dosar pentru studiere dosar si redactare ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii ii revin creditorului si av. la un proces de validare poprire netie netie In calitate de creditor am deschis actiunea de validare a popririi pentru recuperarea pensiei de intretinere a copilului ( atat pentru suma restanta cat si ... (vezi toată discuția)