Buna ziua.
Sotul meu a cumparat o societate prin contract de cesiune parti sociale pt care a platit 5000€ in momentul semnarii urmand ca restul de 10000€ sa fie achitat pana la 31 august. In momentul de fata a reusit sa achite doar 3750€ din cei 10000€, de aceea cedenta ameninta ca incepe demersurile pt a-si lua societatea inapoi. Intr-adevar, in contractul de cesiune (care nu a fost inregistrat la notar) scrie ca daca nu plateste suma de 10000€ pana la 31 august contractul devine nul de drept, partile revenind la situatia anterioara contractului.
Avand in vedere ca sotul meu are intentia de a achita si suma restanta intrucat e pe cale sa vanda si el societatea la randul lui, intrebarea mea este: care sunt demersurile pe care trebuie sa le faca cedenta pt a-si relua societatea, si mai ales cat de mult dureaza? Adica va avea timp sotul meu sa vanda ca sa-i plateasca datoria inainte sa piarda societatea?
Adaug ca felul in care a cumparat societatea a fost prin intrare in societate ca asociat, dupa care cedenta a iesit din soicetate, in momentul de fata sotul meu fiind asociat unic si administrator.
Multumesc anticipat.
Sotul dvs. este asociat sub conditia plati sumelor de bani. Contractul de cesiune exista oricum la Registrul Comertului,chiar daca nu exista la un notar. Daca sotul dvs vinde partile sociale, acesta vinde un drept pe care nu il are. Nu cred ca i se va permite la Registru sa faca asta.
Acest lucru nu reprezinta o problema deoarece cedenta este la curent cu intentia sotului meu si s-a si intalnit cu potentialul cumparator caruia ii va ceda si marca inregistrata pe numele ei. Dar, ori pentru ca are probleme financiare si are nevoie de bani, ori pt ca vrea sa faca probleme pur si simplu, avand in vedere ca mai dureaza pana se face noua cesiune (potentialul cumparator depinde, si el, de o vanzare-cumparare a unei case), cedenta spune ca nu mai poate astepta si ameninta ca isi ia societatea inapoi.
Asadar intrebarea mea era alta: cat de mult dureaza ca contractul sa fie declarat nul (si de catre cine?) si ca cedenta sa reintre in posesia societatii?
Multumesc.
Vanzare firma
ContSters283832
Am un srl pe profit, singur actionar. Exista cumparator . Pot sa incasez pe persoana fizica suma respectiva , fiind administrator, prin vanzarea acestui srl?. ... (vezi toată discuția)