In urma cu 3 ani tatal meu a murit iar eu am vandut o casa si am cumparat un apartament din acei bani. Deja eram intr-o relatie de concubinaj de cativa ani. Concubinul a investit in acel apartament eu nemaiavand bani. Daca se vinde apartamentul concubinul meu solicita toata suma investita de el acum cativa ani. Precizez ca in apartament am locuit amandoi in aceasta perioada. Acum are dreptul sa-si recupereze intreaga suma investita ? Daca apartamentul se vinde cu un alt pret decat cel de cumparare, firesc mai mare datorita investitiilor facute , cum se impart banii ?
N-ar tb primiti banii in totalitate pt ca investitiile s-au uzat in timp, plus ca si el s-a bucurat o perioada de aceste imbunatatiri ca si de casa in ansamblu si dvs nu i-ati cerut chirie.
Plus ca valoarea casei poate creste si ca urmare a conditiilor economice din piata nu neaparat strict cu valoarea imbunatatirilor.
In primul rand va multumesc frums pentru promtitudinea cu care a-ti rasuns.
El pretinde valoarea intregii investitii + jumatate din plusul de la sporul de valoare in cazul in care va fi.
Buna ziua,
Referitor la intebarea initala, va rog frumos sa ma indrumati si sa-mi spuneti daca in cazul in care doresc sa vand acel apartament, la care concubinul a investit, sa nu fie nula vanzarea, strebuie stabilit inaintea incheierii contactului de vanzare suma de bani care i s-ar cuveni ca urmare a investitiilor suportate financiar de el ?
Daca nu si a inscris vreo interdictie la cartea funciara (ceea ce e foarte putin probabil), puteti vinde liber acel apartament si ii platiti o suma de bani apoi, dar in niciun caz pretentiile pe care le-ati mentionat.
Succesiune
ContSters256885
Buna seara. As avea si eu o intrebare. Un bunic de al meu a decedat. Si am dreptul la jumatate din casa (tatal meu fiind decedat si el) , alaturi de fiica lui. ... (vezi toată discuția)
Partaj după divort
claudi72
Soțul meu a primit mostenire un apartament in perioada căsătorie, l-a dat la schimb si am mai completat 1000 de DM( marci) in 1996. In apartament s-a mai ... (vezi toată discuția)