avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara. As avea si eu o intrebare. Un bunic de al meu a decedat. Si am dreptul la jumatate din casa (tatal meu fiind decedat si el) , alaturi de fiica lui. Am facut actele de succesiune, am vandut casa, urmand ca in cateva zile sa intre si banii in cont. Problema este concubina acestuia.. care spune ca a bagat bani in acea casa, si dupa primirea lor sa primeasca si ea o parte din ei. Dpdv legal, se poate acest lucru? Precizez ca are chitante pentru ce a cumparat.. dar nu mi se pare chiar corect, pentru ca nimeni nu i-a cerut sa bage bani in acel apartament. Astept raspunsul dvoastra.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:40, 27 Iunie 2012
Asupra sumelor investite in imobil concubina are un drept de creanta impotriva dvs ca mostenitori pe care si l-ar putea valorifica in instanta daca spuneti ca are acte doveditoare.

Ar trebui sa va ganditi ca datorita imbunatatirilor facute din banii ei valoarea imobilului a crescut, iar dvs v-ati bucurat de aceasta valoare crescuta prin pretul incasat pe imobil.

Cel mai bine ar fi sa negociati o suma si sa-i predati si ei o parte, pt ca altfel veti pierde mult mai multi bani si timp in instante.
SI daca cere mai mult din jumatate din suma? Bunurile acelea nu s-au uzat si ele intre timp? criza economica? Mi se pare enorm sa ceara jumatate.
Cere (si trebuie sa i se dea) exact cat a investit,nu e nimic anormal in asta. Daca bunurile respective s-au depreciat datorita trecerii timpului sau din cauze fortuite atunci puteti semnala acest lucru si sa cereti o reducere a sumei in instanta.
Nu exista niciun motiv pe care sa il invoc , ca sa nu ii dau atatia bani?
yoyomic a scris:

De exemplu, pot solicita o expertiza, sa vad cat ar fi costat apartamentul fara acele imbunatatiri si sa ii dau doar diferenta? Am inteles ca ele se evalueaza in raport cu apartamentul si nu individual.

Alte discuții în legătură

Partaj dupa concubinaj do_ri do_ri In urma cu 3 ani tatal meu a murit iar eu am vandut o casa si am cumparat un apartament din acei bani. Deja eram intr-o relatie de concubinaj de cativa ani. ... (vezi toată discuția)
Investitie in casa din mostenire romanik romanik Am primit o mostenire(bani) dupa decesul unuia din parinti.I-am pus in banca.Eu si sotia facem niste imbunatatiri la casa de vacanta si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Partaj relație de concubinaj Lianadan Lianadan Partaj relație de concubinaj Bună ziua, Am deschis proces de partaj în urma unei relații de concubinaj. Locuința este a părinților lui, la care ... (vezi toată discuția)