Am primit o mostenire(bani) dupa decesul unuia din parinti.I-am pus in banca.Eu si sotia facem niste imbunatatiri la casa de vacanta si as vrea sa stiu daca acei bani(mosteniti) ii investesc in casa de la tara, cum o pot facein caz de divort sau de deces sa se tina cont de investitia mea din banii din mostenire.Eu am un copil din prima casatorie.Ea un copil din prima ei casatorie.Daca divortam casa se imparte egal si eu investesc banii din mostenire in ea.Daca decedez se imparte ca si cand am fi contribuit jumate-jumate, cu fiica ei. Ce este de facut sa se faca distinctie ca acesti bani sunt doar ai mei?
Bunul dobandit prin mostenire este bun propriu al dumneavoastra, daca nu exista o alta stipulatie contrara.
Prin urmare, acest imobil nu va putea fi cuprins in masa partajabila.Nici suma de bani obtinuta prin instrainarea dreptului de proprietate nu va fi supusa impartelii.
Imparteala va viza bunurile dobandite de la data casatotiei, care sunt comune . Imbunatatirea facuta de dumneavoastra va fi avuta in vedere de catre instanta de judecata cand va fi stabilita o modalitate de imparteala.
In cazul atribuirii imobilului dobandit de catre soti, instanta de judecata va avea in vedere veniturile obtinute de acestia, modalitatea in care a fost platit pretul , situatia locativa, dar si imbunatatirile aduse , care sporesc valoarea de circulatie a imobilului.
In vederea relevarii sumei de bani prin care vor fi intreprinse actele ce vor imbunatati imobilul , puteti pastra inscrisurile care atesta provenienta sumei de bani, dar si cele ce vizeaza platile efectuate , de-a lungul timpului , pentru initierea actelor de conservare si de administare.
puteti face un act in care sa prevedeti faptul ca valoarea de..... provine din mostenirea dvs proprie
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
dodorel62
Am o casa de la parintii mei cu vanzare cumparare cu drept de intretinere , dar intre timp ei au decedat.Eu m-am despartit de fosta sotie acum 3 ani si m-am ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj
marirod
Buna ziua ! In ultimii 15 ani sotul meu a lucrat in Spania de unde s-a si pensionat.La revenitrea in tara a intentat actiune de divort motivand racirea ... (vezi toată discuția)