avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara. As avea si eu o intrebare. Un bunic de al meu a decedat. Si am dreptul la jumatate din casa (tatal meu fiind decedat si el) , alaturi de fiica lui. Am facut actele de succesiune, am vandut casa, urmand ca in cateva zile sa intre si banii in cont. Problema este concubina acestuia.. care spune ca a bagat bani in acea casa, si dupa primirea lor sa primeasca si ea o parte din ei. Dpdv legal, se poate acest lucru? Precizez ca are chitante pentru ce a cumparat.. dar nu mi se pare chiar corect, pentru ca nimeni nu i-a cerut sa bage bani in acel apartament. Astept raspunsul dvoastra.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:40, 27 Iunie 2012
Puteti face asta. Totusi,valoarea apartamentului a crescut proportional cu nivelul investitiilor doamnei,nu? Asadar ii dati diferenta.
Suma urmeaza a fi negociata intre dvs ca si mostenitori si sotia. Nu trebuie neaparat sa ii dati jumatate avand in vedere - asa cum ati mentionat si dvs - uzura acelor imbunatatiri, folosinta bunurilor. Depinde de ce fel de imbunatatiri s-au efectuat si de durata de viata a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa concubinaj do_ri do_ri In urma cu 3 ani tatal meu a murit iar eu am vandut o casa si am cumparat un apartament din acei bani. Deja eram intr-o relatie de concubinaj de cativa ani. ... (vezi toată discuția)
Investitie in casa din mostenire romanik romanik Am primit o mostenire(bani) dupa decesul unuia din parinti.I-am pus in banca.Eu si sotia facem niste imbunatatiri la casa de vacanta si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Partaj relație de concubinaj Lianadan Lianadan Partaj relație de concubinaj Bună ziua, Am deschis proces de partaj în urma unei relații de concubinaj. Locuința este a părinților lui, la care ... (vezi toată discuția)