Buna seara. As avea si eu o intrebare. Un bunic de al meu a decedat. Si am dreptul la jumatate din casa (tatal meu fiind decedat si el) , alaturi de fiica lui. Am facut actele de succesiune, am vandut casa, urmand ca in cateva zile sa intre si banii in cont. Problema este concubina acestuia.. care spune ca a bagat bani in acea casa, si dupa primirea lor sa primeasca si ea o parte din ei. Dpdv legal, se poate acest lucru? Precizez ca are chitante pentru ce a cumparat.. dar nu mi se pare chiar corect, pentru ca nimeni nu i-a cerut sa bage bani in acel apartament. Astept raspunsul dvoastra.
Suma urmeaza a fi negociata intre dvs ca si mostenitori si sotia. Nu trebuie neaparat sa ii dati jumatate avand in vedere - asa cum ati mentionat si dvs - uzura acelor imbunatatiri, folosinta bunurilor. Depinde de ce fel de imbunatatiri s-au efectuat si de durata de viata a acestora.
Partaj dupa concubinaj
do_ri
In urma cu 3 ani tatal meu a murit iar eu am vandut o casa si am cumparat un apartament din acei bani. Deja eram intr-o relatie de concubinaj de cativa ani. ... (vezi toată discuția)