Am un copil de 17 ani, rezultat in urma casatoriei si recunoscut de tatal lui, am divortat de fostul sot cand copilul avea 2 ani.S-a fixat apoi suma ce corespundea platii pensiei alimentare, care s-a platit doar o luna, deoarece fostul sot a fost dat afara de la serviciu-a facut niste prostioare pe acolo-, apoi nu se mai stie de soarta lui.Eu am schimbat locul de munca, orasul, nu mai stiu nici daca mai este in viata.De sila de a ma mai intalni vreodata cu el, nu m-am mai interesat de vreo adresa de domiciliu, sau daca mai lucreaza undeva, sau daca mai este in viata...Eu as dori sa stiu daca in aceste conditii legea romaneasca face vreo referire la astfel de situatii si daca acest copil poate beneficia de vreun ajutor social din partea acestui stat, fara a ma apuca sa-l dau eu disparut sau sa-l caut pentru a-l obliga intr-un fel ca sa-mi plateasca o amarata de pensie alimentara?Mentionez ca acest copil este in clasa a XI-a, doreste sa continuie studiile la minim o facultate din Bucuresti.Multumesc.
Buna seara,
Copilul beneficiaza de pensie de la tata pana la varsta de 18 ani sau pana la varsta de maximum 26 de ani daca-si continua studiile.
Chiar daca dumneavoastra nu vreti sa mai stiti de fostul sot, copilul, poata sa-si caute tatal.
Este TOTUSI TATAL SAU ca vrea sau nu.
Daca acesta refuza sa-i plateasca pensia legala il poate actiona in judecata solicitand si pentru multimii 3 ani c/v acesteia.
Daca nu o solicita nimeni nu i-o da nimeni.
Alta cale nu exista.
Părintele trebuie întâi obligat și apoi ajuta statul.
Cereți mărirea pensiei în instanta și executati-l silit.
Prin executare silita, puteți recupera și pensia pe ultimii 3 ani.
Când va împlini 18 ani, copilul îl va putea acționa în judecata.
Dacă acționați dvs acum, puteți cere judecarea în lipsa ca sa nu va întâlniți cu el.
Trebuie sa aflați pe unde e ca sa il citați.