avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere copil

Conform hotărîrii judecătoresti fostul sot este obligat să plătescă pensie întreţinere copil pănă la majoratul acestuia Baiatul meu a împlinit 18 ani,este in clasa a XI, mai are un an de studiu. Am înteles că părintele este obligat să plătească pănă cănd învaţă copilul, dar să nu depăşescă 24 de ani. Ce trebuie să fac
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2017
szenikop, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:58, 12 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fostul soţ este obligat să respecte hotărârea judecătorească. Deci, este obligat să plătească până la majorat.

Dacă doriţi să vă prevalaţi de textul legal care, într-adevăr, prevede obligaţia de întreţinere până la terminarea studiilor, va trebui să-l acţionaţi din nou în judecată.
O noua cerere în instanta pt a-l.obliga pe fostul sot sa plătească pensie pana la terminarea studiilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare pentru pensie minor si implinirea majoratului Misha4870 Misha4870 Buna ziua, Sunt divortat si am doi copii: un baiat si o fetita, iar in hotarare instanta a decis ca custodia copiilor sa fie comuna, iar domiciliul copiilor ... (vezi toată discuția)
Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Bună seara! băiatul din prima căsnicie împlinește 18 ani ... loredanaavram loredanaavram Bună seara! Băiatul din prima căsnicie împlinește 18 ani și este clasa a XI a.Ce trebuie sa fac ca să primească în continuare pensia de întreținere ... (vezi toată discuția)