avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara copil

Buna seara.
Va scriu la insistentele colegilor mei care ma tot sfatuiesc intr-un anume mod.
Sunt casatorita de vreo 2 ani cu un om care la vreo 8 luni de la casatorie a decis ca e mai bine sa o luam pe cai diferite (la momentul respectiv copilul meu avea 4 luni). Din comoditate, stiu, sunt de condamnat, nu am intentat proces de divort, ca deh am zis ca poate poate ne impacam.. In schimb colegii ma tot sacaie sa-l dau in judecata pentru neplata pensiei alimentare. Intrebare: Poate plati pensie alimentara, in conditiile in care noi nu suntem divortati??
Cu stima si respect, Roxana.
Doresc sa mentionez ca in tot acest timp (adica aprox. un an) nu a contribuit cu absolut nimik, pe motiv ca am un salariu bun si ii pot da copilului meu tot ce e mai bun...
Avand in vedere ca exista doar o separatie in fapt , tatal e obligat , chiar daca relatiile dintre soti nu mai sunt atat de armonioase , sa contribuie la buna cresterea minorului , fie in natura , fie prin sume de bani .

Fapul ca exista o ruptura a relatiei , nu-l exonereaza , de nici un fel , a contribui la educarea si cresterea minorului , intrucat raporturile dintre soti reprezinta o chestiune dinstincta decat cele dintre parinti si copii .
Delimitarea aceasta ar trebui sa fie reprezentata in mintea amandurarora , pentru a nu exista vreo intrepatrundere , cu valente negative , a celor doua .

.
Din comoditate, stiu, sunt de condamnat, nu am intentat proces de divort, ca deh am zis ca poate poate ne impacam..

Comoditatea , cred , ca in acest caz , e o notiune "generala".La mijloc sunt sentimentele , acestea au constituit un impediment in vederea luarii deciziei de a divorta .Avand in vedere ca s-a scurs ceva timp , s-a mai facut putina lumina in ceea ce priveste acest mariaj ?Exista sanse de a-l salva ?

Retete nu exista ....Asa ca .... certitudinea , in final , o veti gasi dumneavoastra.
Daca va veti decide , totusi , sa divortati , prin desfacerea casatoriei din culpa comuna sau exclusiva , in mod obligatoriu, instanta de judecata va stabili si pensia de intretinere., care poate atinge 1/4 din veniturile permanente ale sotului.
Altminteri , exista doar o obligatie legala de intretinere a copiilor de catre parinti , pe care ati putea sa i-o puneti in vedere .

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului prin divort catincam catincam Buna ziua, in prezent ma aflu in proces de divort prin comun acord cu sotul meu. Avem un copil minor care urmeaza sa- i fie increditntat. Deoarece nu am cazut ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii minori Zechino Zechino Buna seara ! In primul rand vreau sa va spun ca ma bucur mult ca v-am descoperit =D>=D>. As vrea sa aflu unele raspunsuri la problemele mele. Sunt ... (vezi toată discuția)
Divort!noul cod civil! simonabis2000 simonabis2000 Vreau sa divortez!Casatorie civila nov 2008!Mi-sa zis sa astept noul cod civil.Cica e mai usor. Ce sa fac? (vezi toată discuția)