avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

buna ziua! pot sa-mi fac testament chiar daca eu si frati mama am facut la notar doar actul de mostenitor dupa decesul tatalui? nu am posibilitati sa deschid sucesiunea. se poate si fara sucesiune sa-mi fac testamentul si la cine sa ma adresez pentru a-mi face testamentul? multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:43, 13 Septembrie 2015
Ce act ati facut de fapt ?
Puteti face un testament uiversal prin care sa lasati cui vreti averea dvs. Pt un testament autentic, tot la notar apelati.
daca nu aveti copii, mama dvs e mostenitor rezervatar
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2015
gi-jane2, moderator
am copil dupa primul sot care a decedat in urma cu 23 ani pe 15 iunie m-am recasatorit .copilul are 24 ani.. ea sustine ca nu vrea nimic, pot sa ma duc cu actualul sot sa-i las lui partea mea de la tatal meu care a decedat. multumesc mult. nu vreau sa ramina la fratii mei si mama.
nu e nevoie de testament, ce ati mostenit dvs de la tata, va fi mostenit in cazul decesului dvs de sot si fiica, sotul va mosteni 1/4, fiica 3/4. Doar daca vreti ca sotului sa ii dati mai mult are sens sa faceti testament , insa tineti cont ca fiica e mostenitor rezervatar, rezerva fiind de jumatate din cat ar mosteni pe cale legala.
multumesc mult de raspuns,dar fetita mea stie si deaceea nu vrea nimic ca actualul sot are grija de mine. multumesc din suflet
Nu stiti cum evolueaza lucrurrile in viitor, nu va grabiti.
Puteti face totusi testament, il puteti revoca oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)
Testament marinica71 marinica71 cum pot afla daca tatal meu i a lasat partea lui de avere(prin testament) actualei lui sotii? pot merge la notar sa intreb?tatal meu este recasatorit si are o ... (vezi toată discuția)
Avem drept la mostenire? bea1980 bea1980 Buna ,intrebarea mea e daca am avea drept de mostenire din partea tatalui in cazul in care parintii mei sunt divortati iar tatal meu s-a recasatorit intre ... (vezi toată discuția)