avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal inapoiat organului de politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal inapoiat organului de politie

Buna ziua!
In februarie anul curent, am avut parte de un eveniment rutier soldat cu avariile a doua masini, fara vatamari corporale sau alte nebunii. Initial, eu si cu prietena mea am sustinut ca la volan a fost ea, intrucat eu consumasem ceva alcool, soferul celuilalt autoturism sustinand ca a fost la volan un barbat iar alte doua persoane avand neclaritati in acest sens.
Intre timp, ea a fost rechemata la Serviciul Rutier, unde a fost intrebata daca isi sustine declaratia cum ca ea ar fi condus in speta. La indemnul unei doamne avocat,a retras declaratia cum ca s-ar fi aflat la volan, inlocuind-o cu alta in care declara ca eu conduceam. Dupa luni de zile in care nu am fost chemat nici la serviciul rutier nici la parchet pentru clarificarea situatiei, am aflat de la doamna grefier, ca in urma cererii de urgentare si comunicare a solutiei, dosarul meu a fost trimis inapoi la Serviciul Rutier, ca erau ceva neclaritati, ca prietena mea a zis, dupa a schimbat, etc. Imi puteti spune, va rog, intrucat am obosit in 7 luni de alergatura, ce cauta dosarul inapoi la Serviciul Rutier? Iar eu, ce astept? Ma suna dl. agent sa imi solicite prezenta pentru clarificarea situatia, mai pot merge eu din proprie vointa sa imi schimb declaratia si sa recunosc savarsirea contraventiei(intrucat rezultatele probelor biologice au fost 0.80)? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez? Unde trebuie sa merg?
Mentionez ca de "sa astept" sunt satul si va asigur ca este cea mai proasta varianta sa asteptati! Nu asteptati! Mergeti si va interesati periodic, depuneti cereri de urgentare, altfel o sa asteptati pana o sa va vina rau, ceea ce nu este chiar normal intr-o tara europeana, in secolul nostru.
Cel mai recent răspuns: threshold4all , utilizator 17:16, 8 Octombrie 2015
Mergeti la cel care instrumenteaza dosarul dvs si o sa va lamuriti ce se mai doreste.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Dupa o gramada de timp, am norocul si il reintalnesc pe dl. Agent in trafic. Rog soferul sa opreasca sa il intreb care mai e situatia la care imi raspunde ca asteapta sa vina inapoi dosarul de la parchet, ca s-a extins cercetarea (presupun ca la cererea lui pentru ca am auzit ca a cerut nu stiu ce schimbare a incadrarii) cu instigare la marturie mincinoasa. Eu am niste nelamuriri si tare as vrea sa scap de ele. Vreau sa vad ce se afla la dosar si declaratiile date in acea seara si ulterior de mine si ceilalti doi martori. Este posibil acest lucru fara a angaja un avocat? Daca da, cum trebuie procedat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan bebebv18 bebebv18 buna ziua . am si eu cateva intrebari ... ! cum pot redobandi permisu cat mai repede ?am fost prins in data de 03.11 la volan la ora 00:12 si la fiola mia ... (vezi toată discuția)
Filmare bubu2013 bubu2013 Buna ziua as dorii si eu un raspuns la faptul ca acum 3 ani sora mea a murit intr-un accident rutier,prietenul ei aflat la volan era baut si a fost incadrat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! in primul rând vreau să menționez că sunt la ... Andrei19955 Andrei19955 Bună ziua! In primul rând vreau să menționez că sunt la prima abatere! Sunt acuzat de instigare la fals în declarații, inducerea organelor în eroare ... (vezi toată discuția)