avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata catre asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata catre asociatii

Buna ziua . Am fost casatorit legitim si acum sunt divortat si sunt recasatorit . Cat am fost casatorit cu fosta sotie , am locuit cu ea in apartamentul care era pe numele ei , iar toate facturile la asociatia de locatari si apoi de proprietari erau achitate de amandoi dar pe numele ei .
Intrebari :
1.Acum eu am introdus partajul si doresc sa stiu daca facturile catre asotiatii au fost achitate pe numele ei , eu am dreptul la 50% din valoarea facturilor achitate , tinid cont ca eram casatoriti legitim ?
2.Trebuie sa ma adresez asociatiilor eu personal pentru a intra in posesia facturior achitate sau acestea le poate solicita avocatul meu ?
3. Daca ma pot adresa eu personal , in afara de o cerere prin care solicit o copie dupa aceste sume achitate , trebuie sa fac dovada atat cu certificatul de casatorie , cat si cu cel de divort ?
5. Daca este o alta modalitate va rog sa-mi spuneti si in baza carei legi se poate face ?
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 15:08, 14 Septembrie 2015
1-
eu am introdus partajul

Dv ati introdus actiunea de partaj pentru bunurile realizate pe parcursul casniciei
Dvs in perioada in care ati locuit in imobil,solicitati ca platile aferente sa le impuneti ex-sotiei ?
2-Discutati concret cu avocatul dv ce doriti concret sa partajati
@dodorel62
Spuneti dumneavoastra
Cat am fost casatorit cu fosta sotie , am locuit cu ea in apartamentul care era pe numele ei , iar toate facturile la asociatia de locatari si apoi de proprietari erau achitate de amandoi dar pe numele ei

Pai daca le-ati achitat amandoi inseamna ca a platit atat sotia cat si dumneavoastra. Ceea ce ati platit dumneavoastra era obligatia dumneavoastra indiferent de statutul pe care l-ati avut in acelk apartament (proprietar, coproprietar, sot, chirias, prieten...). Asa ca nu aveti cum sa cereti asociatiei si nici sotiei sa va dea banii inapoi. De acei bani ati beneficiat dumneavoastra personal de apa, gaz, incalzire, energie electrica..., de toate utilitatile. Ati consumat si ati platit ceea ce ati consumat.

Daca puneati altfel problema poate avea logica. Adica in situatia in care atat timp cat ati fost casatorit ati achitat doar dumneavoastra singur intretinrea. Demonstrand in fata judecatorului, cu acte, faptul ca numai dumneavoastra ati platit intretinerea, puteti cere sa va despagubeasca cu suma ce era de datoria ei sa o achite.
Dar in situatia prezentat de dv nu are sens ceea ce vreti.

Plata intretinerii tine de costurile vietii: nu este o investitie care sa poata sa faca obiectul unui partaj.
Nu are nicio relevanta pe numele cui erau acele chitante: ele erau, in primul rand pe numele apartamentului pe care il ocupati impreuna, care avea un numar. Numele e nerelevant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Am fost casatorit legitim si acum sunt divortat si sunt recasatorit . Cat am fost casatorit cu fosta sotie , am locuit cu ea in apartamentul care ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia apartamentului pt care platesc???? VVE VVE Buna...nici nu stiu cu ce sa incep.....poate ca ar trebui sa incep cu inceputul....am decis sa ne casatorim si sa ne mutam impreuna iar pentru asta aveam ... (vezi toată discuția)
partaj apartament - ce pretentii poate avea sotul? CrinaV5 CrinaV5 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: contractul de vanzare-cumparare a apartamentului este doar pe numele meu de domnisoara, pentru ca a fost semnat inainte ... (vezi toată discuția)