avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas

Student in Anglia la o facultate privata, beneficiar in Romania de pensie de urmas, in situatia aceasta, pensia ramane valabila pana la terminarea studiilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 14 Septembrie 2015
Potrivit art.84 lit.b din Legea nr.263/2010 , copiii au dreptul la pensie de urmaş dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sã anunþ casa de pensii cã termin studiile ºi cã nu mai pot beneficia de pensie de urmaº? Irina C Irina C Buna ziua In cazul in care anul acesta termin studiile trebuie sa anunt la CASA DE PENSII sau sa completez o cerere in care sa mentionez ca nu mai studiez ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas cumulata cu un venit. Ovi_diu Ovi_diu Buna ziua! Sunt student in anul 2, am 21 de ani si sunt beneficiarul unei pensii de urmas (DE LA M.A.I.), dupa tata. Si as fi vrut sa ma angajez, ocazie cu ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș și salariu Irina Anghelescu Irina Anghelescu Bună ziua. Am citit recent niște întrebări pe forum din anul 2015 pe același subiect, și anume dacă am pensie de urmaș și dacă vreau să lucrez dacă ... (vezi toată discuția)