avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

suntem 3 frati .
Mama a decedat in 2008 - un frate a depus declaratia de acceptare a mostenirii in termen de 6 luni de la deces , iar ceilalti doi frati si tata NU au depus aceasta declaratie
Tata a decedat in februarie 2015, iar in august a.c. s-a inceput procedura de succesiune dupa ambii parinti
Se pare ca se va ajunge in instanta , deoarece mostenitorii(fratii) nu se inteleg intre ei asupra masei succesorale
in ce mod influenteaza existenta Declaratia de acceptare a mosterii dupa mama , procentele care revin fiecarui frate ?????Care sunt procentele finale ale fiecaruia dintre frati ???

Va multumesc anticipat .


Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 23:02, 14 Septembrie 2015
Lipsa declaratiei poate fi complinita prin dovezi care sa probeze acceptarea tacita a succesiunii si astfel nu vor fi influentate cotele celor 3 frati.

In final ar trebui ca cei 3 frati sa imparta egal mostenirea (1/3).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-au murit amândoi părinții și sunt unicul moștenitor. de ce trebuie să dezbat două succesiuni? dan66aurel dan66aurel Mama a decedat in noiembrie 2012, tata a decedat in mai 2017, nu am facut succesiune dupa mama si am demarat acum dupa ce a decedat si tata. Am mers la un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa moartea mamei costinbiclea costinbiclea Dupa moartea mamei(acum 8 ani), un singur frate si-a manifestat dorinta de acceptare a succesiunii prin act notarial, fara sa-i anunte si pe ceilati frati.Tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune MGabriel MGabriel Mama a decedat de curand,tata este inca in viata,mai am un frate. Exista cumva riscul ca ,in cazul in care nu se face procedura de succcesiune asupra ... (vezi toată discuția)