avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu maternitate

Buna seara,
Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta,va rog.As dori sa stiu daca zilele de concediu de maternitate (cele 126 zile) formate din concediu prenatal si concediu postnatal,se pun la calculul concediului de odihna dupa ce femeia revine din concediul de crestere copil si daca femeia este obligata sa-si ia aceste zile in 18 luni dupa ce revine din concediul de crestere copil.Din cate am citit stiu ca acestea se iau in calcul,dar mi s-a spus de o persoana "specializata" ca nu am inteles cum trebuie ce zice legea.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Angel06 , utilizator 23:14, 15 Septembrie 2015
Perioada in care o salariata se afla in concediu de maternitate - concediu prenatal si postnatal - intra in calculul zilelor de concediu de odihna.

Art.145 C.mun.
....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
....
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna rosflower rosflower Buna ziua! sunt insarcinata in 30 sapt.luna aceasta la sf.ar trebui sa intru in prenatal intrebarea mea este concediul de odihna pe anul acesta este din ... (vezi toată discuția)
Maternitate IoanaPura IoanaPura Data probabila a nasterii e 5 mai 2019. La cate zile de concediu de odihna am dreptul pe 2019?. Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 622580 622580 Buna ziua, Eu m-am angajat prima oara in 1 octombrie 2015. Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului trebuie sa am minim 1 an de zile ... (vezi toată discuția)