avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie micsorata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie micsorata

In luna martie 2015 m-am transferat in alt oras si am cerut transferul pensiei. In luna septembrie am primit o noua decizie de pensie prin care mi-a scazut pensia cu 170 lei, pe motiv ca in vechea decizie din anul 1991 s-a calculat grupa 2 de munca cu 100%, iar acum mi-a calculat cu 85% si ca urmare a scazut si pensia. Am vreo posibilitate sa obtin aceeasi pensie ca in urma cu 2 luni?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vasile12 , utilizator 12:30, 22 Septembrie 2015
Care este motivul pentru care calculul pensiei s-a refacut pentru anii lucrati in grupa a 2-a de munca in cuantum 85 % ? In adeverinta depusa de dvs. la CJP/ in carnetul de munca este trecut procentul de 85 % sau de 100 % pentru anii lucrati in grupa de munca ?
Daca initial a fost calculat pentru 100 % timp lucrat si ulterior s-a recalculat pentru 85 % ar fi trebuit sa primiti o decizie pentru retinere sume lunare de bani din pensie in vederea recuperarii prejudiciului de catre CJP.
Multumesc pentru raspuns, pensia s-a recalculat deoarece m-am transferat in alt oras, initial a fost calculat pentru 100%, si am primit si o decizie de debit pentru sumele lunare. Nu inteleg insa, a fost calculat gresit initial, sau s-a schimbat legea? Diminuarea pensiei este legala? Nu am nici o cale de a beneficia de pensia initiala?
Pentru calculul pensiei nu s-a schimbat legea in 2015.
Daca doriti sa aflati de ce vi s-a micsorat pensia, asa cum am mentionat in mesajul anterior trebuie sa verificati ce scrie pe adeverinta pe care ati depus-o la CJP sau in carnetul de munca (care este procentul de lucru, mentionat, in grupa de munca).
Daca ati primit decizie de debit, probabil s-a calcualt gresit pensia, luand in calcul 100 % lucrat in grupa de munca, iar in documentele doveditoare scrie 85 %. Poate fi si o greseala din partea CJP, acesta fiind motivul pentru care v-am sugerat sa verificati ce scrie in documente.
Nu puteti beneficia de pensia initiala daca in documentele initiale scrie 85 % lucrat in grupa a 2-a de munca.
Multumesc pentru raspuns.
In carnetul de munca procentul de incadrare in grupa este 85%.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2015
vasile12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca. buna seara, as avea o intrebare, daca ma poate ... Pilu Pilu Grupa de munca. Buna seara, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: Un prieten s-a pensionat in 2012. In carnetul de munca scrie ca a lucrat ... (vezi toată discuția)
Intrebare grupa ii de muncă karcsika1958 karcsika1958 Daca este o lege separate ca casa de pensii este obligat sau nu ca- sa fie dat bani pe Adeverinta grad 2 de munca perioada pana 1990 ,.,Stiut ca acest lege ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema. ... mihaidtru mihaidtru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema. Sunt pensionar din anul 2016 conform deciziei de pensionare nr. 350461 din data de ... (vezi toată discuția)