In luna martie 2015 m-am transferat in alt oras si am cerut transferul pensiei. In luna septembrie am primit o noua decizie de pensie prin care mi-a scazut pensia cu 170 lei, pe motiv ca in vechea decizie din anul 1991 s-a calculat grupa 2 de munca cu 100%, iar acum mi-a calculat cu 85% si ca urmare a scazut si pensia. Am vreo posibilitate sa obtin aceeasi pensie ca in urma cu 2 luni?
Multumesc.
Care este motivul pentru care calculul pensiei s-a refacut pentru anii lucrati in grupa a 2-a de munca in cuantum 85 % ? In adeverinta depusa de dvs. la CJP/ in carnetul de munca este trecut procentul de 85 % sau de 100 % pentru anii lucrati in grupa de munca ?
Daca initial a fost calculat pentru 100 % timp lucrat si ulterior s-a recalculat pentru 85 % ar fi trebuit sa primiti o decizie pentru retinere sume lunare de bani din pensie in vederea recuperarii prejudiciului de catre CJP.
Multumesc pentru raspuns, pensia s-a recalculat deoarece m-am transferat in alt oras, initial a fost calculat pentru 100%, si am primit si o decizie de debit pentru sumele lunare. Nu inteleg insa, a fost calculat gresit initial, sau s-a schimbat legea? Diminuarea pensiei este legala? Nu am nici o cale de a beneficia de pensia initiala?
Pentru calculul pensiei nu s-a schimbat legea in 2015.
Daca doriti sa aflati de ce vi s-a micsorat pensia, asa cum am mentionat in mesajul anterior trebuie sa verificati ce scrie pe adeverinta pe care ati depus-o la CJP sau in carnetul de munca (care este procentul de lucru, mentionat, in grupa de munca).
Daca ati primit decizie de debit, probabil s-a calcualt gresit pensia, luand in calcul 100 % lucrat in grupa de munca, iar in documentele doveditoare scrie 85 %. Poate fi si o greseala din partea CJP, acesta fiind motivul pentru care v-am sugerat sa verificati ce scrie in documente.
Nu puteti beneficia de pensia initiala daca in documentele initiale scrie 85 % lucrat in grupa a 2-a de munca.